Torte „Kārtainā pagale”

Torte „Kārtainā pagale” Foto: Torte „Kārtainā pagale”

Sastāvdaļas

 ● 500 g bezrauga kārtainās mīklas
 ● 350 g sviesta
 ● 250 g iebiezinātā piena
 ● 1-2 ēdamkarotes konjaka

Pagatavošana

  1. Mīklu sagriež 1-2 cm platās strēmelēs.
  2. Mīklas strēmeles liek veidnē, nelielā attālumā vienu no otras.
  3. Cep 200-220°C temperatūrā, kamēr paliek gaiši brūnas.
  4. Gatavas mīklas strēmeles atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  5. Trīs-četras izceptās mīklas strēmeles noliek malā, tās būs paredzētas rotāšanai.
  6. Sviestu istabas temperatūrā, sakuļ ar mikseri, pievieno daļu iebiezinātā piena, vēlreiz sakuļ.
  7. Pievieno konjaku, vēlreiz sakuļ.
  8. Pievieno atlikušo iebiezināto pienu - sakuļ.
  9. Uz darba virsmas izklāj, pamīšus vairākus pārtikas plēves gabalus.
  10. Saliek torti, pamīšus ar izceptajām mīklas strēmelēm un krēmu.
  11. Daļu krēma atstāj, lai var noklāt tortes virsmu no visām pusēm.
  12. Torti ietin pārtikas plēvē, blīvi aiztaisa plēves galus, lai torte iegūtu pagales formu.
  13. Torti liek ledusskapī uz nakti.
  14. Malā noliktās, rotāšanai paredzētās mīklas strēmeles sasmalcina drumstalās.
  15. Pēc noteiktā laika torti izņem no ledusskapja, noņem pārtikas plēvi, apkaisa torti ar drupačām.
  16. Torti līdz pasniegšanai, atkal liek ledusskapī.
  17. Daži noderīgi padomi:
  18. Jo plānākas ir mīklas strēmeles, jo labāk torte ievilksies.
  19. Visvieglāk mīklu sagriezt strēmelēs ir ar picas nazi.
  20. Konjaks krēmam piešķir riekstu garšu un smaržu.
  21. Svarīgi ir torti satīt blīvi pārtikas plēvē, citādi, tā griežot izjuks.
  22. Biskvīta drupačas pie tortes piespiežat ar siltām rokām.No roku siltuma krēma virsma kļūs mīkstāka un drupačas viegli pielips.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes