Sastāvdaļas
- 500 g bezrauga kārtainās mīklas
- 350 g sviesta
- 250 g iebiezinātā piena
- 1-2 ēdamkarotes konjaka
Pagatavošana
- Mīklu sagriež 1-2 cm platās strēmelēs.
- Mīklas strēmeles liek veidnē, nelielā attālumā vienu no otras.
- Cep 200-220°C temperatūrā, kamēr paliek gaiši brūnas.
- Gatavas mīklas strēmeles atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Trīs-četras izceptās mīklas strēmeles noliek malā, tās būs paredzētas rotāšanai.
- Sviestu istabas temperatūrā, sakuļ ar mikseri, pievieno daļu iebiezinātā piena, vēlreiz sakuļ.
- Pievieno konjaku, vēlreiz sakuļ.
- Pievieno atlikušo iebiezināto pienu - sakuļ.
- Uz darba virsmas izklāj, pamīšus vairākus pārtikas plēves gabalus.
- Saliek torti, pamīšus ar izceptajām mīklas strēmelēm un krēmu.
- Daļu krēma atstāj, lai var noklāt tortes virsmu no visām pusēm.
- Torti ietin pārtikas plēvē, blīvi aiztaisa plēves galus, lai torte iegūtu pagales formu.
- Torti liek ledusskapī uz nakti.
- Malā noliktās, rotāšanai paredzētās mīklas strēmeles sasmalcina drumstalās.
- Pēc noteiktā laika torti izņem no ledusskapja, noņem pārtikas plēvi, apkaisa torti ar drupačām.
- Torti līdz pasniegšanai, atkal liek ledusskapī.
- Daži noderīgi padomi:
- Jo plānākas ir mīklas strēmeles, jo labāk torte ievilksies.
- Visvieglāk mīklu sagriezt strēmelēs ir ar picas nazi.
- Konjaks krēmam piešķir riekstu garšu un smaržu.
- Svarīgi ir torti satīt blīvi pārtikas plēvē, citādi, tā griežot izjuks.
- Biskvīta drupačas pie tortes piespiežat ar siltām rokām.No roku siltuma krēma virsma kļūs mīkstāka un drupačas viegli pielips.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!