Torte „Karaliskā”

Torte „Karaliskā” Foto: Torte „Karaliskā”

Sastāvdaļas

Mīkla vienai biskvītu daļai:
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1/3 glāzes cukura
  • 100 g sviesta
  • 1/2 tējkarotes dzēstas sodas
  • 1 glāze miltu
 
Mīkla otrai biskvītu daļai:
  • 2 olu baltumi
  • 2/3 glāzes cukura
  • 1/2 - 1 glāze riekstu
 
Krēmam:
  • 1/2 bundžas iebiezinātā piena
  • 150 g sviesta

Pagatavošana

  1. Pirmā mīkla - olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, pievieno izkausētu sviestu, dzēstu sodu un miltus.
  2. Samīca mīklu un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. No dotā mīklas daudzuma sanāks 4 biskvīti.
  4. Biskvītus cep 180°C temperatūrā, 12-15 minūtes. 
  5. Otrā mīkla - olu baltumus sakuļ ar cukuru.
  6. Riekstus rupji sadrupina.
  7. Veidnē, ar rokām, izlīdzina mīklu, pārkaisa ar sadrupinātiem riekstiem, iespiež tos mīklā, noziež ar sakultajiem olu baltumiem.
  8. Cep 180°C temperatūrā, 12-15 minūtes, kamēr apbrūninās, šādi cep 4 biskvītus.
  9. Lai procesu paātrinātu, darbojas ar divām veidnēm.
  10. Gatavo krēmu - sviestu sakuļ ar iebiezināto pienu.
  11. Gatavus, atdzesētus biskvītus noziež ar krēmu.
  12. Torti pārkaisa ar riekstiem.
  13. Pirms pasniegšanas tortei ir jānostāvas, vismaz vienu diennakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes