Sastāvdaļas
Mīkla vienai biskvītu daļai:
- 2 olu dzeltenumi
- 1/3 glāzes cukura
- 100 g sviesta
- 1/2 tējkarotes dzēstas sodas
- 1 glāze miltu
Mīkla otrai biskvītu daļai:
- 2 olu baltumi
- 2/3 glāzes cukura
- 1/2 - 1 glāze riekstu
Krēmam:
- 1/2 bundžas iebiezinātā piena
- 150 g sviesta
Pagatavošana
- Pirmā mīkla - olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, pievieno izkausētu sviestu, dzēstu sodu un miltus.
- Samīca mīklu un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- No dotā mīklas daudzuma sanāks 4 biskvīti.
- Biskvītus cep 180°C temperatūrā, 12-15 minūtes.
- Otrā mīkla - olu baltumus sakuļ ar cukuru.
- Riekstus rupji sadrupina.
- Veidnē, ar rokām, izlīdzina mīklu, pārkaisa ar sadrupinātiem riekstiem, iespiež tos mīklā, noziež ar sakultajiem olu baltumiem.
- Cep 180°C temperatūrā, 12-15 minūtes, kamēr apbrūninās, šādi cep 4 biskvītus.
- Lai procesu paātrinātu, darbojas ar divām veidnēm.
- Gatavo krēmu - sviestu sakuļ ar iebiezināto pienu.
- Gatavus, atdzesētus biskvītus noziež ar krēmu.
- Torti pārkaisa ar riekstiem.
- Pirms pasniegšanas tortei ir jānostāvas, vismaz vienu diennakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!