Torte „Ivans un Marja”

Torte „Ivans un Marja” Foto: Torte „Ivans un Marja”

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 3 olu dzeltenumi
  • 1 glāze cukura
  • 200 mīksta sviesta
  • vanilīns
  • 10 g cepamā pulvera
  • 2,5 glāzes miltu
Bezē:
  • 3 olu baltumi
  • 1 glāze cukura
Krēmam:
  • 180 g mīksta sviesta
  • 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
  • 1 ēdamkarote konjaka
  • 200 g riekstu pēc izvēles
  • 50 g tumšās šokolādes rotāšanai

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un vanilīnu, pievieno sviestu, sakuļ viendabīgā masā.
  2. Miltus samaisa ar cepamo pulveri.
  3. Maisot olu-sviesta masu ar lāpstiņu, pakāpeniski pievieno miltu maisījumu.
  4. Samīca mīkstu mīklu, sadala 3 vienādās daļās, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  5. Gatavo bezē - olu baltumus sakuļ ar cukuru stingrās putās.
  6. Var pievienot pāris pilienu citrona sulas vai šķipsniņu sāls, lai olu baltumus vieglāk putot.
  7. Izrullē divas mīklas daļas, liek veidnēs, kas izklātas ar cepamo papīru.
  8. Divām mīklas daļām, katrai uzklāj 1/3 sakulto olu baltumu.
  9. Cep 160°C temperatūrā, 30 minūtes.
  10. Trešo mīklas daļu izcep tāpat, bez olu baltumiem.
  11. Gatavo krēmu - sviestu sakuļ ar vārīto iebiezināto pienu viendabīgā masā.
  12. Riekstus apgrauzdē sausā pannā, sadrupina.
  13. Mazliet grauzdēto, sadrupināto riekstu atstāj pārkaisīšanai, pārējos samaisa ar krēmu.
  14. Saliek torti - traukā liek pirmo biskvītu, bez bezē, uzklāj pusi krēma.
  15. Liek otro biskvītu, ar bezē uz leju, uzklāj otru krēma pusi.
  16. Liek trešo biskvītu, bezē uz augšu, pārlej ar izkausētu tumšo šokolādi, pārkaisa ar grauzdētiem, drupinātiem riekstiem.
  17. Torti liek ledusskapī nostāvēties uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes