Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3 olu dzeltenumi
- 1 glāze cukura
- 200 mīksta sviesta
- vanilīns
- 10 g cepamā pulvera
- 2,5 glāzes miltu
Bezē:
- 3 olu baltumi
- 1 glāze cukura
Krēmam:
- 180 g mīksta sviesta
- 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
- 1 ēdamkarote konjaka
- 200 g riekstu pēc izvēles
- 50 g tumšās šokolādes rotāšanai
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un vanilīnu, pievieno sviestu, sakuļ viendabīgā masā.
- Miltus samaisa ar cepamo pulveri.
- Maisot olu-sviesta masu ar lāpstiņu, pakāpeniski pievieno miltu maisījumu.
- Samīca mīkstu mīklu, sadala 3 vienādās daļās, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Gatavo bezē - olu baltumus sakuļ ar cukuru stingrās putās.
- Var pievienot pāris pilienu citrona sulas vai šķipsniņu sāls, lai olu baltumus vieglāk putot.
- Izrullē divas mīklas daļas, liek veidnēs, kas izklātas ar cepamo papīru.
- Divām mīklas daļām, katrai uzklāj 1/3 sakulto olu baltumu.
- Cep 160°C temperatūrā, 30 minūtes.
- Trešo mīklas daļu izcep tāpat, bez olu baltumiem.
- Gatavo krēmu - sviestu sakuļ ar vārīto iebiezināto pienu viendabīgā masā.
- Riekstus apgrauzdē sausā pannā, sadrupina.
- Mazliet grauzdēto, sadrupināto riekstu atstāj pārkaisīšanai, pārējos samaisa ar krēmu.
- Saliek torti - traukā liek pirmo biskvītu, bez bezē, uzklāj pusi krēma.
- Liek otro biskvītu, ar bezē uz leju, uzklāj otru krēma pusi.
- Liek trešo biskvītu, bezē uz augšu, pārlej ar izkausētu tumšo šokolādi, pārkaisa ar grauzdētiem, drupinātiem riekstiem.
- Torti liek ledusskapī nostāvēties uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!