Torte „Gotiņa”

Torte „Gotiņa” Foto: Torte „Gotiņa”

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 600 g miltu 
  • 30 g kakao pulvera 
  • 150 g medus 
  • 150 g cukura 
  • 150 g sviesta 
  • 3 olas 
  • 1 tējkarote sodas
Krēmam:
  • 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
  • 600-700 g trekna skābā krējuma
  • pūdercukurs pēc vēlēšanās 

Pagatavošana

  1. Miltus izsijā kopā ar kakao pulveri. 
  2. Sviestu izkausē.
  3. Olas un cukuru mazliet sakuļ.
  4. Medu uzkarsē, nedrīkst uzvārīt!
  5. Medum pievieno sodu, kārtīgi samaisa.
  6. Olas samaisa ar izkausēto sviestu, pievieno mazliet medus putu, miltus, kakao pulveri.
  7. Samīca mīklu bļodā, tad uz galda virsmas.
  8. Mīklu sadala 12 daļās, katru daļu izrullē kukulītī. 
  9. Katru kukulīti ietin pārtikas plēvē un mazliet patur istabas temperatūrā.
  10. Katru kukulīti izrullē, aplī uz cepamā papīra, uzkaisot miltus, pirms cepšanas sadursta ar dakšiņu.
  11. Cep 160-180°C temperatūrā.
  12. Gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar iebiezināto pienu, ja nav pietiekami salds, pievieno pūdercukuru.
  13. Izveido torti, starp biskvītiem ziežot krēmu, rotā pēc saviem ieskatiem, atstāj nostāvēties un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes