Sastāvdaļas
Mīklai:
- 600 g miltu
- 30 g kakao pulvera
- 150 g medus
- 150 g cukura
- 150 g sviesta
- 3 olas
- 1 tējkarote sodas
Krēmam:
- 1 bundža vārīta iebiezinātā piena
- 600-700 g trekna skābā krējuma
- pūdercukurs pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Miltus izsijā kopā ar kakao pulveri.
- Sviestu izkausē.
- Olas un cukuru mazliet sakuļ.
- Medu uzkarsē, nedrīkst uzvārīt!
- Medum pievieno sodu, kārtīgi samaisa.
- Olas samaisa ar izkausēto sviestu, pievieno mazliet medus putu, miltus, kakao pulveri.
- Samīca mīklu bļodā, tad uz galda virsmas.
- Mīklu sadala 12 daļās, katru daļu izrullē kukulītī.
- Katru kukulīti ietin pārtikas plēvē un mazliet patur istabas temperatūrā.
- Katru kukulīti izrullē, aplī uz cepamā papīra, uzkaisot miltus, pirms cepšanas sadursta ar dakšiņu.
- Cep 160-180°C temperatūrā.
- Gatavo krēmu - skābo krējumu sakuļ ar iebiezināto pienu, ja nav pietiekami salds, pievieno pūdercukuru.
- Izveido torti, starp biskvītiem ziežot krēmu, rotā pēc saviem ieskatiem, atstāj nostāvēties un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!