Torte „Gaisīgais mākonis”

Torte „Gaisīgais mākonis” Foto: Torte „Gaisīgais mākonis”

Sastāvdaļas

   Plaucētajai mīklai:

  • 4 ēdamkarotes miltu
  • 50 g sviesta
  • 2 olas
  • 1 glāze ūdens

   Biskvītam:

  • 2 olas
  • 60 g miltu
  • 60 g cukura

   Vārītajam krēmam:

  • 500 ml piena
  • 3 olu dzeltenumi
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 100 g sviesta
  • 100 g šokolādes
  • 400 ml saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Plaucētā mīkla: No šīs mīklas tiks pagatavoti mini eklēriņi kūkas dekorēšanai un lielāki pildīšanai.
  2. Tātad, ūdeni ar sviestu nelielā katliņā uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  3. Pievieno izsijātus miltus un ātri visu samaisa elastīgā mīklā.
  4. Kad tā nedaudz atdziest, pievieno olas un visu ar elektrisko putotāju saputo viendabīgā masā.
  5. Mīklu atdzesē un iepilda konditorejas maisā. Uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, izspiež 20 vidēja lieluma eklērus, bet no atlikušās mīklas, nelielākus, kūkas dekorēšanai.
  6. Cep 180°C temperatūrā 30 minūtes.
  7. Biskvīts: Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem un katrus atsevišķi ar cukuru saputo.
  8. Tad rūpīgi abas masas savieno un, veicot kustības no augšas uz leju, samaisa, pievieno miltus.
  9. Masu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru, cep 180°C temperatūrā 25 minūtes.
  10. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un, ja vēlaties, piesūcina ar rumu vai cukura sīrupu.
  11. Vārītais krēms: Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno miltus. Ja sanāk pārāk biezs, pievieno nedaudz piena.
  12. Masu pievieno gandrīz uzvārītam pienam un turpina vārīt līdz masa sabiezē, nepārtraukti maisot.
  13. 1/3 krēma pievieno šokolādes gabaliņus un rūpīgi samaisa, līdz šokolāde izkususi. Ar šo krēmu piepilda eklērus.
  14. Atlikušajam krēmam pievieno sviestu un ar elektrisko putotāju saputo.
  15. Biskvītu pārklāj ar pusi baltā vārītā krēma. Virsmu noklāj ar eklēriem un pārklāj tos ar otru pusi vārītā krēma.
  16. Visu torti dekorē ar saputotu saldo krējumu un mazajiem eklēriņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes