Sastāvdaļas
Plaucētajai mīklai:
- 4 ēdamkarotes miltu
- 50 g sviesta
- 2 olas
- 1 glāze ūdens
Biskvītam:
- 2 olas
- 60 g miltu
- 60 g cukura
Vārītajam krēmam:
- 500 ml piena
- 3 olu dzeltenumi
- 4 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 100 g sviesta
- 100 g šokolādes
- 400 ml saldā krējuma
Pagatavošana
- Plaucētā mīkla: No šīs mīklas tiks pagatavoti mini eklēriņi kūkas dekorēšanai un lielāki pildīšanai.
- Tātad, ūdeni ar sviestu nelielā katliņā uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Pievieno izsijātus miltus un ātri visu samaisa elastīgā mīklā.
- Kad tā nedaudz atdziest, pievieno olas un visu ar elektrisko putotāju saputo viendabīgā masā.
- Mīklu atdzesē un iepilda konditorejas maisā. Uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepamo papīru, izspiež 20 vidēja lieluma eklērus, bet no atlikušās mīklas, nelielākus, kūkas dekorēšanai.
- Cep 180°C temperatūrā 30 minūtes.
- Biskvīts: Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem un katrus atsevišķi ar cukuru saputo.
- Tad rūpīgi abas masas savieno un, veicot kustības no augšas uz leju, samaisa, pievieno miltus.
- Masu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru, cep 180°C temperatūrā 25 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un, ja vēlaties, piesūcina ar rumu vai cukura sīrupu.
- Vārītais krēms: Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, pievieno miltus. Ja sanāk pārāk biezs, pievieno nedaudz piena.
- Masu pievieno gandrīz uzvārītam pienam un turpina vārīt līdz masa sabiezē, nepārtraukti maisot.
- 1/3 krēma pievieno šokolādes gabaliņus un rūpīgi samaisa, līdz šokolāde izkususi. Ar šo krēmu piepilda eklērus.
- Atlikušajam krēmam pievieno sviestu un ar elektrisko putotāju saputo.
- Biskvītu pārklāj ar pusi baltā vārītā krēma. Virsmu noklāj ar eklēriem un pārklāj tos ar otru pusi vārītā krēma.
- Visu torti dekorē ar saputotu saldo krējumu un mazajiem eklēriņiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!