Sastāvdaļas
Mīklai:
- 4 olas (dzeltenumus atdala no baltumiem)
- 1 glāze cukura
- 10 ēdamkarotes auksta ūdens°C temperatūrā
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1/2 tējkarotes sodas
- 1 glāze miltu
- 1 tējkarote vanilīna
Krēmam:
- 1 glāze cukura
- 3 ēdamkarotes miltu
- 2 olas
- vanilīns
- 1 glāze silta piena
- 250 g sviesta
Glazūrai:
- 2 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 50 g sviesta
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - atdalītos olu baltumus kārtīgi sakuļ, noliek malā.
- Atdalītos olu dzeltenumus samaisa ar 1 glāzi cukura, sakuļ, kamēr masa kļūst balta.
- Sakultajai masai pievieno sodu, aukstu ūdeni, vanilīnu, 1 ēdamkaroti kakao pulvera - lēni maisot, pievieno sakultos olu baltumus.
- Pakāpeniski pievieno miltus, samaisa.
- Veidni ieziež ar eļļu, lej mīklu, izlīdzina to.
- Cep 180°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
- Gatavo krēmu - katlā samaisa olas, cukuru, miltus - sakuļ ar mikseri, pievieno siltu pienu, vēlreiz samaisa, vāra uz mazas uguns.
- Pastāvīgi maisot, uzvāra, tikko parādās pirmie burbulīši, pakarsē 1 minūti, noņem no uguns, pilnībā atdzesē.
- Atsevišķi sakuļ mīkstu sviestu ar vanilīnu, turpinot kult, pievieno krēmu.
- Gatavo glazūru - 2 ēdamkarotes cukura samaisa ar kakao pulveri, skābo krējumu, liek katlā, katlu liek uz uguns, pastāvīgi maisot,uzvāra.
- Noņem no uguns, pievieno sviestu, kārtīgi samaisa, lai sanāk gluda, spīdīga masa, mazliet atdzesē, lai ir silta.
- Uz atdzesēta biskvīta liek visu krēmu, izlīdzina, liek ledusskapī uz 30 minūtēm, tad no ledusskapja izņem.
- Pārlej glazūru, izlīdzina, liek torti ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!