Torte „Eskimo”

Torte „Eskimo” Foto: Torte „Eskimo”

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 4 olas (dzeltenumus atdala no baltumiem)
  • 1 glāze cukura
  • 10 ēdamkarotes auksta ūdens°C temperatūrā
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1/2 tējkarotes sodas 
  • 1 glāze miltu
  • 1 tējkarote vanilīna
Krēmam:
  • 1 glāze cukura
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 2 olas
  • vanilīns
  • 1 glāze silta piena
  • 250 g sviesta
Glazūrai:
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - atdalītos olu baltumus kārtīgi sakuļ, noliek malā.
  2. Atdalītos olu dzeltenumus samaisa ar 1 glāzi cukura, sakuļ, kamēr masa kļūst balta.
  3. Sakultajai masai pievieno sodu, aukstu ūdeni, vanilīnu, 1 ēdamkaroti kakao pulvera - lēni maisot, pievieno sakultos olu baltumus.
  4. Pakāpeniski pievieno miltus, samaisa.
  5. Veidni ieziež ar eļļu, lej mīklu, izlīdzina to.
  6. Cep 180°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
  7. Gatavo krēmu - katlā samaisa olas, cukuru, miltus - sakuļ ar mikseri, pievieno siltu pienu, vēlreiz samaisa, vāra uz mazas uguns.
  8. Pastāvīgi maisot, uzvāra, tikko parādās pirmie burbulīši, pakarsē 1 minūti, noņem no uguns, pilnībā atdzesē.
  9. Atsevišķi sakuļ mīkstu sviestu ar vanilīnu, turpinot kult, pievieno krēmu.
  10. Gatavo glazūru - 2 ēdamkarotes cukura samaisa ar kakao pulveri, skābo krējumu, liek katlā, katlu liek uz uguns, pastāvīgi maisot,uzvāra.
  11. Noņem no uguns, pievieno sviestu, kārtīgi samaisa, lai sanāk gluda, spīdīga masa, mazliet atdzesē, lai ir silta.
  12. Uz atdzesēta biskvīta liek visu krēmu, izlīdzina, liek ledusskapī uz 30 minūtēm, tad no ledusskapja izņem.
  13. Pārlej glazūru, izlīdzina, liek torti ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes