Sastāvdaļas
- 1 1/2 glāzes ūdens
- 150 g sviesta
- 1 1/2 glāzes miltu
- 6 olas
Krēmam:
- 2 glāzes skābā krējuma
- 1 glāze cukura
Pagatavošana
- Nelielā katliņā sajauc ūdeni un sviestu, karsē nelielā temperatūrā.
- Kad ūdens sāk vārīties, pievieno pakāpeniski miltus un noņem no uguns un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Mīklu nedaudz atdzesē un pakāpeniski, pa vienai, pievieno olas, pēc katras pievienošanas reizes rūpīgi ar elektrisko putotāju sakuļot, līdz masa kļūst viendabīga.
- Mīklu ieliek konditorejas maisā un uz cepamā papīra izspiež garenas līnijas (kā „Dāmu pirkstiņi”) aptuveni 4 - 5 cm garas.
- Liek cepties 170°C temperatūrā līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru.
- Kad „Dāmu pirkstiņi” gatavi, atdzesē tos un tad izkārto uz servējamā šķīvja, pārklāj ar krēmu un atkārto visas darbības līdz sastāvdaļas beigušās.
- Pārkaisa ar rīvētu šokolādi, ogām un ievieto ledusskapī uz 12 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!