Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1 glāze cukura
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 glāze skābā krējuma
- 3 glāzes miltu
- 2 ēdamkarotes kakao
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas (izšķīdināta etiķī)
Krēmam:
- 500 ml piena
- 1 ola
- 1 glāze cukura
- vanilīns
- 3 ēdamkarotes miltu
- 200 g mīksta saldkrējuma sviesta
- 2 ēdamkarotes kakao
Pagatavošana
- Biskvīts: Cukuru sajauc ar sviestu, pievieno skābo krējumu, miltus un izšķīdināto sodu - rūpīgi samaisa.
- Sadala mīklu 2 daļās un vienai no daļām pievieno kakao.
- Katru no daļām sadala vēl 3 daļās (kopā 6) un izrullē.
- Liek cepties augstā temperatūrā 5 - 10 minūtes.
- Krēms: Visu nelielā katliņā, izņemot sviestu un kakao, sajauc un karsē vidēji augstā temperatūrā, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē.
- Tad krēmu novieto vēsā vietā atdzesēties.
- Tikmēr ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un kakao un, turpinot lēnā ātrumā kult, porcijveidīgi pievieno olu krēmu.
- Iegūto krēmu klāj starp biskvītiem un tortes virsmu. Dekorē pēc pašu gaumes.
- Torti ievieto ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!