Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 200 g miltu
- 350 g cukura
- 1/4 tējkarotes sāls
- 12 olu baltumi
- 2 tējkarotes citrona sulas
- 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1/2 tējkarote mandeļu ekstrakta
Krēmam:
- 3 olu dzeltenumi
- 1/2 glāze piena
- 1 glāze cukura
- 150 g sviesta
- 100 g tumšās šokolādes
- 2 ēdamkarotes brendija
Pagatavošana
- Biskvīts: Ar elektrisko putotāju sāk kult olu baltumus līdz tie sāk putot.
- Pievieno citrona sulu, vaniļas un mandeļu ekstraktus un turpina kult.
- Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cukuru un sāli.
- Prātīgi iecilā olu baltumus miltu maisījumā un ieklāj nedaudz ietaukotā kūkas formā.
- Liek to cepties iepriekš neuzsildītā cepeškrāsnī un uzstāda uz 165°C temperatūru.
- Cep aptuveni 1 stundu vai līdz biskvīts kļūst zeltaini brūns.
- Kad biskvīts gatavs, tad novieto to atdzesēties un tikai tad, kad atdzisis, ņem ārā no formas.
- Horizontāli sagriež 2 kārtās.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ olu dzeltenumus un cukuru līdz masa kļūst gaisīga.
- Tad pievieno pienu un masu karsē ūdens peldē, nepārtraukti maisot, līdz tā sabiezē. Tad nedaudz atdzesē.
- Mīkstinātu sviestu kuļ aptuveni 5 minūtes, pievieno brendiju un pakāpeniski arī olu dzeltenumu masu.
- Šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un pievieno masai, rūpīgi sajauc viendabīgā masā.
- Iegūto krēmu klāj starp biskvītiem, pār tortes virsmu un sāniem.
- Dekorē pēc savas gaumes!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!