Torte „Alise”

Torte „Alise” Foto: Torte „Alise”

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 5 olas
  • 80 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 150 g miltu
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 2-3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 2 ēdamkarotes medus

Krēmam:

  • 500 g skābā krējuma
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • Pildījumam:
  • 150 g žāvētas melnās plūmes

Garšai:

  • 100-150 ml ūdens
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1/2 tējkarotes šķīstošās kafijas pulvera

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - kuļ olas ar cukuru 7 minūtes, pievieno mīkstu sviestu un vēlreiz sakuļ.
  2. Pievieno medu, vēlreiz sakuļ.
  3. Miltus samaisa ar kartupeļu cieti, cepamo pulveri, kakao pulveri.
  4. Miltu maisījumu iesijā mīklā, samaisa. 
  5. Mīklu lej ietaukotā veidnē, cep 180°C temperatūrā, 30-40 minūtes, biskvīta gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs.
  6. Gatavu biskvītu mazliet atdzesē, izņem no veidnes, ietin dvielī un noliek malā (ja iespējams, tad uz nakti).
  7. Biskvītu sagriež 3 daļās.
  8. Gatavo maisījumu garšai - karstā ūdenī izšķīdina cukuru un kafiju, atdzesē un iepilda biskvītos.
  9. Gatavo krēmu - kārtīgi samaisa skābo krējumu ar cukuru (kult nevajag).
  10. Žāvētas melnās plūmes izmērcē un sagriež.
  11. Katram biskvītam uzklāj krēmu, uzkaisa melnās plūmes, virsējam nevajag.
  12. Torti rotā pēc saviem ieskatiem, receptē izmantotas šokolādes sirsniņas un drupināti zemesrieksti.
  13. Torti liek ledusskapī uz dažām stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes