Tomātu zupa portugāļu gaumē

Tomātu zupa portugāļu gaumē Foto: Tomātu zupa portugāļu gaumē

Sastāvdaļas

  • 1/4 glāzes augu eļļas
  • 4 sīpoli
  • 500 g kūpinātu desiņu
  • 1 vidēji liela kāpostgalva
  • 6 kartupeļi
  • 300 g konservētu pupiņu
  • 500 ml tomātu mērces
  • 1,3 glāzes liellopu gaļas buljona
  • 3 l ūdens
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotes maltu melno piparu
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/2 glāzes 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Lielā katlā sakarsē augu eļļu, cep sīpolu gredzenus, kamēr tie paliek mīksti.
  2. Pievieno gabaliņos sagrieztas kūpinātas desiņas, maisot cep 5 minūtes.
  3. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos, liek katlā.
  4. Pievieno sagrieztus kāpostus, pielej buljonu, tomātu mērci, ūdeni.
  5. Pievieno sakapātus ķiplokus, sāli, piparus. 
  6. Visu uzvāra, tad uguni samazina, turpina vārīt 30-45 minūtes. 
  7. Pēc noteiktā laika pielej etiķi, turpina vārīt 1 stundu.
  8. Ja nepieciešams, pielej zupai vēl ūdeni.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes