Sastāvdaļas
- 1/4 glāzes augu eļļas
- 4 sīpoli
- 500 g kūpinātu desiņu
- 1 vidēji liela kāpostgalva
- 6 kartupeļi
- 300 g konservētu pupiņu
- 500 ml tomātu mērces
- 1,3 glāzes liellopu gaļas buljona
- 3 l ūdens
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 tējkarotes maltu melno piparu
- 1 tējkarote sāls
- 1/2 glāzes 9% etiķa
Pagatavošana
- Lielā katlā sakarsē augu eļļu, cep sīpolu gredzenus, kamēr tie paliek mīksti.
- Pievieno gabaliņos sagrieztas kūpinātas desiņas, maisot cep 5 minūtes.
- Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos, liek katlā.
- Pievieno sagrieztus kāpostus, pielej buljonu, tomātu mērci, ūdeni.
- Pievieno sakapātus ķiplokus, sāli, piparus.
- Visu uzvāra, tad uguni samazina, turpina vārīt 30-45 minūtes.
- Pēc noteiktā laika pielej etiķi, turpina vārīt 1 stundu.
- Ja nepieciešams, pielej zupai vēl ūdeni.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!