Sastāvdaļas
- 400 g vistas filejas
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 liels sīpols
- 800 g konservētu tomātu savā sulā
- 1 l vistas buljona
- 1 tējkarote kaltēta bazilika
- 1/2 tējkarotes kaltēta oregano
- 200 g zaļo pākšu pupiņu
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolu un ķiploka daiviņas sīki sakapā.
- Vistas fileju sagriež sīkos gabaliņos.
- Pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti augu eļļas, cep sīpolu, kamēr tas paliek mīksts, pievieno ķiplokus, turpina cept 1 minūti.
- Pievieno vistas gaļu, maisot cep, 3-4 minūtes.
- Gaļu ar dārzeņiem pārliek katlā, pielej buljonu, garšvielas, sāli, saspiestus tomātus ar visu sulu.
- Zupu uzvāra un turpina vārīt uz mazas uguns, 30 minūtes.
- Zaļās pākšu pupiņas sīki sagriež, liek zupā, turpina vārīt vēl 10 minūtes.
- Zupu noņem no uguns un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!