Tomātu zupa ar jūras veltēm

Tomātu zupa ar jūras veltēm Foto: Tomātu zupa ar jūras veltēm

Sastāvdaļas

  • 250 g saldētu jūras velšu kokteiļa
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 paprika
  • 2 tomāti
  • 350 ml tomātu sulas
  • 1 tējkarote safrāna
  • 1 tējkarote Vidusjūras garšvielu
  • 1 tējkarote kaltēta bazilika
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 2 olas

Pagatavošana

  1. Saldētās jūras veltes liek dziļā bļodā, pārlej ar verdošu ūdeni, atstāj uz 5-7 minūtēm.
  2. Tad notecina caurdurī un nosusina.
  3. Visu liek katlā, pārlej ar 500 ml ūdens, vāra uz vidējas uguns.
  4. Pannā sakarsē 1 ēdamkaroti augu eļļas, cep sasmalcinātu sīpolu un ķiplokus, kamēr tie paliek zeltaini.
  5. Ceptos sīpolus un ķiplokus liek katlā, pie jūras veltēm.
  6. Tomātus un papriku sagriež mazos gabaliņos.
  7. Liek tajā pašā pannā, kur cepās sīpoli un ķiploki - pastāvīgi maisot, ātri apcep, pāris minūšu.
  8. Liek cepto papriku un tomātus katlā, samaisa, uzvāra.
  9. Pieber sāli, piparus.
  10. Pielej tomātu sulu, pievieno safrānu, Vidusjūras garšvielas, kaltētu baziliku.
  11. Vēlreiz visu uzvāra.
  12. Pievieno citrona sulu, samaisa, vāra zupu 5-7 minūtes.
  13. Nelielā bļodā sakuļ olas - tievā strūklā sakultās olas lej zupā - visu laiku maisot.
  14. Noņem katlu no uguns, uzliek vāku, atstāj uz 5 minūtēm.
  15. Zupu lej šķīvjos, ja vēlas, katrā šķīvī uzkaisa maltus melnos piparus, uzrasina citrona sulu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes