Sastāvdaļas
- 250 g saldētu jūras velšu kokteiļa
- 1 sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 paprika
- 2 tomāti
- 350 ml tomātu sulas
- 1 tējkarote safrāna
- 1 tējkarote Vidusjūras garšvielu
- 1 tējkarote kaltēta bazilika
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 2 olas
Pagatavošana
- Saldētās jūras veltes liek dziļā bļodā, pārlej ar verdošu ūdeni, atstāj uz 5-7 minūtēm.
- Tad notecina caurdurī un nosusina.
- Visu liek katlā, pārlej ar 500 ml ūdens, vāra uz vidējas uguns.
- Pannā sakarsē 1 ēdamkaroti augu eļļas, cep sasmalcinātu sīpolu un ķiplokus, kamēr tie paliek zeltaini.
- Ceptos sīpolus un ķiplokus liek katlā, pie jūras veltēm.
- Tomātus un papriku sagriež mazos gabaliņos.
- Liek tajā pašā pannā, kur cepās sīpoli un ķiploki - pastāvīgi maisot, ātri apcep, pāris minūšu.
- Liek cepto papriku un tomātus katlā, samaisa, uzvāra.
- Pieber sāli, piparus.
- Pielej tomātu sulu, pievieno safrānu, Vidusjūras garšvielas, kaltētu baziliku.
- Vēlreiz visu uzvāra.
- Pievieno citrona sulu, samaisa, vāra zupu 5-7 minūtes.
- Nelielā bļodā sakuļ olas - tievā strūklā sakultās olas lej zupā - visu laiku maisot.
- Noņem katlu no uguns, uzliek vāku, atstāj uz 5 minūtēm.
- Zupu lej šķīvjos, ja vēlas, katrā šķīvī uzkaisa maltus melnos piparus, uzrasina citrona sulu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!