Sastāvdaļas
- 1 glāze miltu
- 110 g izkausēta sviesta
- 220 g rīvēta siera
- 1/2 tējkarotes sasmalcināta timiāna
- 1/2 tējkarotes sāls
Pildījumam:
- 500 g uz pusēm sagrieztu četri tomātu
- 3 šalotes sīpoli, smalki sagriezti
- 1 tējkarotes sasmalcināta timiāna
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 2 tējkarotes medus
- sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C temperatūrai.
- Visas pildījumam paredzētās sastāvdaļas sajauc un uz laiku noliek maliņā.
- Sviestu sagriež ar nazi nelielos kubiciņos un ar pirkstiem saspaida kopā ar miltiem.
- Pievieno sieru, timiānu un sāli. Samaisa.
- Formā klāj pīrāga pamatni, blīvi pielīdzina.
- Pa virsu liek pildījumu.
- Cep apmēram stundu līdz zeltaini brūnai nokrāsai.
- Nedaudz atdzesē apmēram 10 - 20 minūtes. Uzmanīgi izņem no formas, jo pamatne ir ļoti maiga un var salūzt.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!