Tomātu galerts

Tomātu galerts Foto: Tomātu galerts

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. divām 500 ml tilpuma burkām:

  • 700 g tomātu
  • 70 g sīpolu
  • 2 lauru lapas

Marinādei:

  • 250 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes 9% etiķa
  • 15 g sāls
  • 25 g cukura
  • 20 g želatīna

Pagatavošana

  1. Tomātus nomazgā, nosusina un sagriež 1 cm biezās šķēlēs šķērsām tomātam.
  2. Sīpolus sagriež iespējami plānākās ripiņās.
  3. Burkā ieliek lauru lapas un sakārto kārtām tomātu šķēles ar sīpolu ripiņām.
  4. Burkā sapildītus tomātus pārlej ar karstu želatīna marinādi, kuru sagatavo šādi.
  5. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi un uzbriedinātu želatīnu.
  6. Pirms izlietošanas 20 g želatīna pārlej ar 100 ml auksta ūdens un ļauj 2 stundas uzbriest.
  7. Tad želatīnu izkāš caur sietiņu un pievieno karstai marinādei, ļauj tam izkust.
  8. Pēc želatīna pievienošanas marinādi vairs nedrīkst vārīt.
  9. Sagatavotās burkas pasterizē 80 grādu temperatūrā 10 minūtes.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 6-8 mēneši.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes