Sastāvdaļas
- 600 g tomātu
- 1/2 l tomātu sulas
- 1/2 ēdamkarotes sāls
- 1/3 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Vienāda lieluma sarkanus tomātus saliek marles maisiņā vai sietiņā un blanšē; iegremdē 2 minūtes verdošā ūdenī un tad pārliek aukstā ūdenī, lai atdziest.
- Šādiem plaucētiem tomātiem viegli noņem mizu un tos sakārto izkarsētā burkā, pārlej ar tomātu sulu, kurai pēc garšas pielikta sāls un cukurs.
- Var arī tomātiem mizu nenovilkt un sakārtot burkā.
- Sagatavotai burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, viegli aizvāko un pasterizē 85°C temperatūrā; 0,5 litra burkas - 10 minūtes, litra burkas - 15 minūtes, 3 litra burkas - 25 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burkas kārtīgi aizvāko un apgrieztas uz vāciņa patur 30 minūtes, pēc tam pilnīgi atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!