Tomāti savā sulā

Tomāti savā sulā Foto: Tomāti savā sulā

Sastāvdaļas

  • 600 g tomātu
  • 1/2 l tomātu sulas
  • 1/2 ēdamkarotes sāls
  • 1/3 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Vienāda lieluma sarkanus tomātus saliek marles maisiņā vai sietiņā un blanšē; iegremdē 2 minūtes verdošā ūdenī un tad pārliek aukstā ūdenī, lai atdziest.
  2. Šādiem plaucētiem tomātiem viegli noņem mizu un tos sakārto izkarsētā burkā, pārlej ar tomātu sulu, kurai pēc garšas pielikta sāls un cukurs.
  3. Var arī tomātiem mizu nenovilkt un sakārtot burkā.
  4. Sagatavotai burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, viegli aizvāko un pasterizē 85°C temperatūrā; 0,5 litra burkas - 10 minūtes, litra burkas - 15 minūtes, 3 litra burkas - 25 minūtes.
  5. Pēc pasterizēšanas burkas kārtīgi aizvāko un apgrieztas uz vāciņa patur 30 minūtes, pēc tam pilnīgi atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes