Sastāvdaļas
- 750 g teļa gaļas
- 150 g šampinjonu
- 200 g spinātu
- 100 g siera
- rīvmaize
- sāls
Pagatavošana
- Teļa gaļu sagriež šķēlēs, izdauza ar gaļas āmuriņu, izveido kotletes, apviļā rīvmaizē un cep cūku taukos.
- Katlu izklāj ar nomazgātām, noplaucētām spinātu lapām, virs tām uzliek kotletes, bet uz kotletēm - šampinjonus.
- Visu pārlej ar balto mērci, pārkaisa ar sarīvētu sieru un sacep.
Balto mērci gatavo šādi: sautējamā katlā izkausē 100 g cūku tauku, pievieno 2 ēdamkarotes miltu, karsē, līdz milti kļūst brūngani un izdala grauzdētu riekstu smaržu. Tad nepārtraukti maisot, pielej 2 glāzes karsta piena un visu uzvāra.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!