Sastāvdaļas
- 2 1/2 kg teļa ciskas gabala
- 100 g sviesta
- 2 sīpoli
- 2 burkāni
- pipari
- sāls
- 2 ēdamkarotes krējuma
- ūdens
Pagatavošana
- Gaļai izgriež kaulu, ierīvē ar sāli, pipariem, nosien ar aukliņu.
- Izkausētā sviestā cepešpannā gaļu apcep brūnu.
- Tad uz cepešpannas uzlej ūdeni vai buljonu, pieliek sagrieztās garšsaknes un cepšanu turpina cepeškrāsnī vidējā siltumā, laiku pa laikam cepeti aplaistot un apgrozot.
- Lai cepetis būtu sulīgāks, to īsi pirms gatavības vairākas reizes pārziež ar skābu krējumu.
- Izcepto cepeti atbrīvo no aukliņas, sagriež šķēlēs, sakārto cepešbļodā, pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, sautētiem dārzeņiem un cepeša mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!