Teļa gaļas cepetis

Teļa gaļas cepetis Foto: Teļa gaļas cepetis

Sastāvdaļas

  • 2 1/2 kg teļa ciskas gabala
  • 100 g sviesta
  • 2 sīpoli
  • 2 burkāni
  • pipari
  • sāls
  • 2 ēdamkarotes krējuma
  • ūdens

Pagatavošana

  1. Gaļai izgriež kaulu, ierīvē ar sāli, pipariem, nosien ar aukliņu.
  2. Izkausētā sviestā cepešpannā gaļu apcep brūnu.
  3. Tad uz cepešpannas uzlej ūdeni vai buljonu, pieliek sagrieztās garšsaknes un cepšanu turpina cepeškrāsnī vidējā siltumā, laiku pa laikam cepeti aplaistot un apgrozot.
  4. Lai cepetis būtu sulīgāks, to īsi pirms gatavības vairākas reizes pārziež ar skābu krējumu.
  5. Izcepto cepeti atbrīvo no aukliņas, sagriež šķēlēs, sakārto cepešbļodā, pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, sautētiem dārzeņiem un cepeša mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes