Teļa gaļa ar baltajām sēnēm un timiānu

Teļa gaļa ar baltajām sēnēm un timiānu Foto: Teļa gaļa ar baltajām sēnēm un timiānu

Sastāvdaļas

  • 400 g svaigu balto sēņu (baravikas, šampinjoni)
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • mazliet piparmētru
  • 1 neliels pētersīļu saišķītis
  • 5 ēdamkarotes sviesta
  • 1/2 glāzes liellopu gaļas buljona
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 2-3 timiāna zariņi
  • 600 g teļa gaļas
  • malti baltie pipari
  • 1/2 glāzes sausa baltvīna

Pagatavošana

  1. Sēnes noskalo, nosusina un sagriež šķēlītēs.
  2. Sīpolu un ķiplokus sīki sagriež.
  3. Piparmētru un pētersīļus sīki sakapā.
  4. Pannā sakarsē pusi sviesta, cep sīpolus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi, pievieno sēnes, piparmētras, pētersīļus un ķiplokus.
  5. Visu, maisot, cep, kamēr iztvaiko šķidrums, tad pielej buljonu, pieber sāli, piparus pēc garšas, sautē uz lēnas uguns, 10-15 minūtes.
  6. Citā pannā, atlikušajā sviestā sutina timiānu 4-5 minūtes.
  7. Gaļu noskalo, nosusina un sagriež 4 daļās, pārkaisa ar baltajiem pipariem un cep sviestā, kopā ar timiānu, 3-4 minūtes, no katras puses.
  8. Samazina uguni, turpina cept 3-4 minūtes, izņem no pannas un noliek siltumā.
  9. Pannā, kur cepās gaļa, atlikušajā sulā lej baltvīnu, uzvāra un liek tajā apceptās sēnes ar dārzeņiem un zaļumiem.
  10. Pasniedzot, traukos liek gaļu, pievieno sēnes mērcē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes