Sastāvdaļas
- 400 g svaigu balto sēņu (baravikas, šampinjoni)
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 2-3 ķiploka daiviņas
- mazliet piparmētru
- 1 neliels pētersīļu saišķītis
- 5 ēdamkarotes sviesta
- 1/2 glāzes liellopu gaļas buljona
- sāls
- malti melnie pipari
- 2-3 timiāna zariņi
- 600 g teļa gaļas
- malti baltie pipari
- 1/2 glāzes sausa baltvīna
Pagatavošana
- Sēnes noskalo, nosusina un sagriež šķēlītēs.
- Sīpolu un ķiplokus sīki sagriež.
- Piparmētru un pētersīļus sīki sakapā.
- Pannā sakarsē pusi sviesta, cep sīpolus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi, pievieno sēnes, piparmētras, pētersīļus un ķiplokus.
- Visu, maisot, cep, kamēr iztvaiko šķidrums, tad pielej buljonu, pieber sāli, piparus pēc garšas, sautē uz lēnas uguns, 10-15 minūtes.
- Citā pannā, atlikušajā sviestā sutina timiānu 4-5 minūtes.
- Gaļu noskalo, nosusina un sagriež 4 daļās, pārkaisa ar baltajiem pipariem un cep sviestā, kopā ar timiānu, 3-4 minūtes, no katras puses.
- Samazina uguni, turpina cept 3-4 minūtes, izņem no pannas un noliek siltumā.
- Pannā, kur cepās gaļa, atlikušajā sulā lej baltvīnu, uzvāra un liek tajā apceptās sēnes ar dārzeņiem un zaļumiem.
- Pasniedzot, traukos liek gaļu, pievieno sēnes mērcē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!