Teļa aknu pastēte

Teļa aknu pastēte Foto: Teļa aknu pastēte

Sastāvdaļas

  • 60 g sviesta
  • 1 sīpols
  • 350 g teļa aknu
  • 60 ml šerija
  • garšvielas pēc garšas
  • 100 ml saldā krājuma
  • 16 ml balzametiķa
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sīpolu sakapā. Aknas attīra no cīpslām un sagriež lielos gabalos.
  2. Pannā izkausē daļu sviesta, pievieno sīpolus, aknas, garšvielas.
  3. Maisot cep, kamēr aknas apbrūnē un iekšpuse vairs nav rozā.
  4. Pielej šeriju un kādu laiciņu pavāra, līdz šķidrums iztvaiko, tad pielej saldo krējumu, vienu minūti pavāra, pievieno balzametiķi pēc garšas.
  5. Visu noliek malā lai padziest.
  6. Aknu masu pārliek virtuves kombainā, pievieno vel mazliet sviesta un visu sablenderē viendabīga masā.
  7. Tad pagaršo, ja nepieciešams pievieno vēl sāli un piparus.
  8. Gatavu pastēti pilda trauciņos, ja vēlas uzglabāt ilgāk, pa virsu uzlej izkausētu sviesta kārtiņu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes