Sastāvdaļas
- 60 g sviesta
- 1 sīpols
- 350 g teļa aknu
- 60 ml šerija
- garšvielas pēc garšas
- 100 ml saldā krājuma
- 16 ml balzametiķa
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolu sakapā. Aknas attīra no cīpslām un sagriež lielos gabalos.
- Pannā izkausē daļu sviesta, pievieno sīpolus, aknas, garšvielas.
- Maisot cep, kamēr aknas apbrūnē un iekšpuse vairs nav rozā.
- Pielej šeriju un kādu laiciņu pavāra, līdz šķidrums iztvaiko, tad pielej saldo krējumu, vienu minūti pavāra, pievieno balzametiķi pēc garšas.
- Visu noliek malā lai padziest.
- Aknu masu pārliek virtuves kombainā, pievieno vel mazliet sviesta un visu sablenderē viendabīga masā.
- Tad pagaršo, ja nepieciešams pievieno vēl sāli un piparus.
- Gatavu pastēti pilda trauciņos, ja vēlas uzglabāt ilgāk, pa virsu uzlej izkausētu sviesta kārtiņu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!