Tefteļi tomātu-apelsīnu mērcē

Tefteļi tomātu-apelsīnu mērcē Foto: Tefteļi tomātu-apelsīnu mērcē

Sastāvdaļas

Tefteļiem:
 ● 250 g liellopu maltās gaļas
 ● 100 ml piena
 ● 30 g baltmaizes bez garozas
 ● 1 ola
 ● 2 ēdamkarotes miltu
 ● sāls, pipari, malta paprika - no katra pa šķipsniņai
 ● saulespuķu eļļa cepšanai
Mērcei:
 ● 1 tējkarote medus
 ● 1 tējkarote vīna etiķa
 ● 1 apelsīna sula
 ● 200 g tomātu pastas
 ● 2 tomāti
 ● 1 tējkarote karija
 ● sāls pēc garšas
Piedevām:
 ● 1 baklažāns
 ● 3 kartupeļi
 ● sāls pēc garšas
 ● zaļumi rotāšanai

Pagatavošana

  1. Siltā pienā mērcē baltmaizi.
  2. Maltajai gaļai pievieno olu, pienā izmērcēto baltmaizi, miltus, sāli, piparus, papriku.
  3. No gaļas masas veido tefteļus un tos mazliet apcep saulespuķu eļļā.
  4. Gatavo mērci - katlā, uz vidējas uguns izkausē medu, pielej vīna etiķi - 1 minūti karsē.
  5. Pielej apelsīna sulu, palielina uguni, ik pa brīdim apmaisot, iztvaicē pusi šķidruma.
  6. Pievieno tomātu pastu, kariju, sāli - samaisa.
  7. Pievieno sīki sagrieztus tomātus.
  8. Tefteļus liek mērcē, sautē uz lēnas uguns, uzliekot vāku, 20 minūtes.
  9. Gatavo piedevas - baklažānu sagriež gabaliņos, tur sālsūdenī 10 minūtes.
  10. Tad baklažānus cep gatavus, pievieno sāli pēc garšas.
  11. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos, cep, kamēr zeltaini, pieber sali pēc garšas.
  12. Tefteļus, mērci ar baklažāniem un kartupeļiem liek šķīvī, rotā ar zaļumiem.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes