Sastāvdaļas
- 250 g liellopu maltās gaļas
- 100 ml piena
- 30 g baltmaizes bez garozas
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes miltu
- sāls, pipari, malta paprika - no katra pa šķipsniņai
- saulespuķu eļļa cepšanai
- 1 tējkarote medus
- 1 tējkarote vīna etiķa
- 1 apelsīna sula
- 200 g tomātu pastas
- 2 tomāti
- 1 tējkarote karija
- sāls pēc garšas
- 1 baklažāns
- 3 kartupeļi
- sāls pēc garšas
- zaļumi rotāšanai
Pagatavošana
- Siltā pienā mērcē baltmaizi.
- Maltajai gaļai pievieno olu, pienā izmērcēto baltmaizi, miltus, sāli, piparus, papriku.
- No gaļas masas veido tefteļus un tos mazliet apcep saulespuķu eļļā.
- Gatavo mērci - katlā, uz vidējas uguns izkausē medu, pielej vīna etiķi - 1 minūti karsē.
- Pielej apelsīna sulu, palielina uguni, ik pa brīdim apmaisot, iztvaicē pusi šķidruma.
- Pievieno tomātu pastu, kariju, sāli - samaisa.
- Pievieno sīki sagrieztus tomātus.
- Tefteļus liek mērcē, sautē uz lēnas uguns, uzliekot vāku, 20 minūtes.
- Gatavo piedevas - baklažānu sagriež gabaliņos, tur sālsūdenī 10 minūtes.
- Tad baklažānus cep gatavus, pievieno sāli pēc garšas.
- Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos, cep, kamēr zeltaini, pieber sali pēc garšas.
- Tefteļus, mērci ar baklažāniem un kartupeļiem liek šķīvī, rotā ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!