Tefteļi ar kartupeļiem

Tefteļi ar kartupeļiem Foto: Tefteļi ar kartupeļiem

Sastāvdaļas

  • 3 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 1 paprika
  • 2 tomāti vai 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1/2 glāzes nevārītu rīsu
  • 500 g maltās gaļas
  • 6 kartupeļi
  • 2-3 lauru lapas
  • saulespuķu eļļa
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • garšvielas un zaļumi pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavo tefteļus - sakapā 2 sīpolus, bļodā liek malto gaļu, sīpolus, rīsus, sāli, piparus.
  2. Visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā.
  3. Ar mitrām rokām veido nelielus tefteļus, cep saulespuķu eļļā.
  4. Gatavus tefteļus liek katlā, pievieno lauru lapas, sagrieztus kartupeļus, sāli, ja vēlas, buljona kubiņus.
  5. Uzlej ūdeni (ne pārāk daudz), vāra, kamēr kartupeļi gatavi.
  6. Apcep saulespuķu eļļā - 1 sīpolu, papriku, burkānu, pievieno sagrieztus tomātus vai tomātu pastu, sautē 10-15 minūtes.
  7. Kad kartupeļi gatavi, pievieno sautētos dārzeņus, uzvāra, noņem no uguns.
  8. Pievieno sakapātus ķiplokus, zaļumus, samaisa, uzliek vāku, patur 5 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes