Sastāvdaļas
- 3 sīpoli
- 1 burkāns
- 1 paprika
- 2 tomāti vai 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 1/2 glāzes nevārītu rīsu
- 500 g maltās gaļas
- 6 kartupeļi
- 2-3 lauru lapas
- saulespuķu eļļa
- 2 ķiploka daiviņas
- sāls pēc garšas
- pipari pēc garšas
- garšvielas un zaļumi pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo tefteļus - sakapā 2 sīpolus, bļodā liek malto gaļu, sīpolus, rīsus, sāli, piparus.
- Visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā.
- Ar mitrām rokām veido nelielus tefteļus, cep saulespuķu eļļā.
- Gatavus tefteļus liek katlā, pievieno lauru lapas, sagrieztus kartupeļus, sāli, ja vēlas, buljona kubiņus.
- Uzlej ūdeni (ne pārāk daudz), vāra, kamēr kartupeļi gatavi.
- Apcep saulespuķu eļļā - 1 sīpolu, papriku, burkānu, pievieno sagrieztus tomātus vai tomātu pastu, sautē 10-15 minūtes.
- Kad kartupeļi gatavi, pievieno sautētos dārzeņus, uzvāra, noņem no uguns.
- Pievieno sakapātus ķiplokus, zaļumus, samaisa, uzliek vāku, patur 5 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!