Sastāvdaļas
- 400 g kartupeļu
- 40 g tauku cepšanai
- sāls, pipari, garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
- Lielus kartupeļus nomizo un nolīdzina tā, lai bumbuļi iegūtu cilindrisku formu.
- Kartupeļus sagriež apmēram 4 mm biezās šķēlītēs, nomazgā un rūpīgi apžāvē.
- Pēc tam taukus uzkarsē līdz 130° - 140°C, ieliek tajos kartupeļus un cep tā, lai neizveidotos brūnā kārtiņa.
- Vienlaikus otrā traukā uzkarsē taukus līdz 180°C.
- Šajos taukos nelielās porcijās ar putu karoti ieliek kartupeļus un ātri apcep tos.
- Gatavos kartupeļus no taukiem izņem ar putu karoti, apkaisa ar sāli, garšvielām pēc garšas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!