Taukos cepti kartupeļi zemnieku gaumē

Taukos cepti kartupeļi zemnieku gaumē Foto: Taukos cepti kartupeļi zemnieku gaumē

Sastāvdaļas

  • 400 g kartupeļu
  • 40 g tauku cepšanai
  • sāls, pipari, garšvielas pēc garšas

Pagatavošana

  1. Lielus kartupeļus nomizo un nolīdzina tā, lai bumbuļi iegūtu cilindrisku formu.
  2. Kartupeļus sagriež apmēram 4 mm biezās šķēlītēs, nomazgā un rūpīgi apžāvē.
  3. Pēc tam taukus uzkarsē līdz 130° - 140°C, ieliek tajos kartupeļus un cep tā, lai neizveidotos brūnā kārtiņa.
  4. Vienlaikus otrā traukā uzkarsē taukus līdz 180°C.
  5. Šajos taukos nelielās porcijās ar putu karoti ieliek kartupeļus un ātri apcep tos.
  6. Gatavos kartupeļus no taukiem izņem ar putu karoti, apkaisa ar sāli, garšvielām pēc garšas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes