Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 ola
- 120 ml kefīra
- 2 glāzes miltu
Pildījumam:
- 1 ola
- 4-5 kartupeļi
- 500 g maltās gaļas
- 2 sīpoli
- 70 g sviesta
- malti melnie pipari
- sāls
- garšvielas pēc garšas
Mērcei:
- 1 tomāts
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 marinēti gurķi
- 1 tējkarote sinepju
- 1/2 tējkarotes augu eļļas
- 1/2 tējkarotes ābolu etiķa
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - no mīklas sastāvdaļām samīca mīkstu, elastīgu mīklu.
- Mīklu sadala galda tenisa bumbiņas lieluma gabalos.
- Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos, sīpolus sagriež gabaliņos.
- Malto gaļu samaisa ar kartupeļiem, pieber sāli, piparus, garšvielas - kārtīgi samaisa.
- Pievieno sīpolus, kārtīgi samaisa.
- Katru mīklas bumbiņu izrullē plānā plācenī, vidū liek gaļas pildījumu, virsū liek piciņu sviesta.
- Veido mīklas maisiņu, ar pildījumu vidū, atstājot nelielu atveri.
- Vak belašus liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Katru belašu noklāj ar sakultu olu.
- Cep 200°C temperatūrā.
- Cepšanās laikā, vak belašā atstātajā atverē, lej 1-2 ēdamkarotes ūdens 3-4 reizes, lai belaši neizžūst.
- Cep 40 minūtes.
- Gatavo mērci - tomātu blanšē, novel miziņu, sagriež sīkos gabaliņos, cep pannā, augu eļļā, pieber sāli, piparus, pielej etiķi.
- Pievieno sinepes, sakapātus ķiplokus, rupji sarīvētus gurķus - visu samaisa, mērce gatava.
- Vak belašus pasniedz ar mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!