Tatāru Vak belašs

Tatāru Vak belašs Foto: Tatāru Vak belašs

Sastāvdaļas

Mīklai:
 ● 1 ola
 ● 120 ml kefīra
 ● 2 glāzes miltu

Pildījumam:
 ● 1 ola
 ● 4-5 kartupeļi
 ● 500 g maltās gaļas
 ● 2 sīpoli
 ● 70 g sviesta
 ● malti melnie pipari
 ● sāls
 ● garšvielas pēc garšas

Mērcei:
 ● 1 tomāts
 ● 1 ķiploka daiviņa
 ● 2 marinēti gurķi
 ● 1 tējkarote sinepju
 ● 1/2 tējkarotes augu eļļas
 ● 1/2 tējkarotes ābolu etiķa
 ● sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - no mīklas sastāvdaļām samīca mīkstu, elastīgu mīklu.
  2. Mīklu sadala galda tenisa bumbiņas lieluma gabalos. 
  3. Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos, sīpolus sagriež gabaliņos.
  4. Malto gaļu samaisa ar kartupeļiem, pieber sāli, piparus, garšvielas - kārtīgi samaisa.
  5. Pievieno sīpolus, kārtīgi samaisa.
  6. Katru mīklas bumbiņu izrullē plānā plācenī, vidū liek gaļas pildījumu, virsū liek piciņu sviesta.
  7. Veido mīklas maisiņu, ar pildījumu vidū, atstājot nelielu atveri.
  8. Vak belašus liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
  9. Katru belašu noklāj ar sakultu olu.
  10. Cep 200°C temperatūrā.
  11. Cepšanās laikā, vak belašā atstātajā atverē, lej 1-2 ēdamkarotes ūdens 3-4 reizes, lai belaši neizžūst.
  12. Cep 40 minūtes.
  13. Gatavo mērci - tomātu blanšē, novel miziņu, sagriež sīkos gabaliņos, cep pannā, augu eļļā, pieber sāli, piparus, pielej etiķi.
  14. Pievieno sinepes, sakapātus ķiplokus, rupji sarīvētus gurķus - visu samaisa, mērce gatava.
  15. Vak belašus pasniedz ar mērci.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes