Tarte ar citronu krēmu un zemenēm

Tarte ar citronu krēmu un zemenēm Foto: Tarte ar citronu krēmu un zemenēm

Sastāvdaļas

Citronu krēmam:
  • 1 ēdamkarote rīvētas citrona miziņas
  • 1/2 glāzes citrona sulas
  • 1 ola
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1/2 glāzes cukura
  • 2 ēdamkarotes sviesta
Pamatnei:
  • 2,5 glāzes mandeļu miltu
  • 2,5 ēdamkarotes cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 5 ēdamkarotes atdzesēta sviesta
  • 1 olas baltums
Piedevām:
  • 230 g sagrieztu zemeņu
  • 1 kivi
  • 1 glāze grieķu jogurta
  • 1/3-1/2 glāzes pūdercukura
  • 1/3 tējkarotes vaniļas ekstrakta

Pagatavošana

  1. Gatavo krēmu - karsta ūdens peldē samaisa - citrona miziņu, sulu, olu, olu dzeltenumus, cukuru - maisa tik ilgi, kamēr masa sabiezē.
  2. Pārbauda šādi - masu paņem ar karoti, ja tā, no karotes aizmugures nenotek, ir pietiekami bieza.
  3. Katlu noņem no uguns, pievieno sviestu - samaisa viendabīgā masā.
  4. Krēmu izkāš caur sietu, gadījumam, ja palikuši kunkuļi no olas.
  5. Trauku ar krēmu blīvi noklāj ar pārtikas plēvi tā, lai plēve skartu krēma virsmu, ja nē, veidosies krēma plēvīte.
  6. Liek atdzesēties.
  7. Gatavo pamatni - visas pamatnes sastāvdaļas sablenderē, veidojot drupačas.
  8. Tad masu no blendera izņem, ar rokām samīca mīklu.
  9. Masu blīvi liek, ar sviestu ietaukotā veidnē.
  10. Veidni liek saldētavā.
  11. Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  12. Veidni izņem no saldētavas, cep 15-20 minūtes.
  13. Pamatni pilnībā atdzesē. 
  14. Uz atdzisušas pamatnes liek citrona krēmu, vienmērīgā slānī.
  15. Virsū liek zemenes un kivi.
  16. Jogurtu samaisa ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu - tā būs mērce, ko pasniedz, kopā ar tarti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes