Sastāvdaļas
Citronu krēmam:
- 1 ēdamkarote rīvētas citrona miziņas
- 1/2 glāzes citrona sulas
- 1 ola
- 2 olu dzeltenumi
- 1/2 glāzes cukura
- 2 ēdamkarotes sviesta
Pamatnei:
- 2,5 glāzes mandeļu miltu
- 2,5 ēdamkarotes cukura
- šķipsniņa sāls
- 5 ēdamkarotes atdzesēta sviesta
- 1 olas baltums
Piedevām:
- 230 g sagrieztu zemeņu
- 1 kivi
- 1 glāze grieķu jogurta
- 1/3-1/2 glāzes pūdercukura
- 1/3 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Pagatavošana
- Gatavo krēmu - karsta ūdens peldē samaisa - citrona miziņu, sulu, olu, olu dzeltenumus, cukuru - maisa tik ilgi, kamēr masa sabiezē.
- Pārbauda šādi - masu paņem ar karoti, ja tā, no karotes aizmugures nenotek, ir pietiekami bieza.
- Katlu noņem no uguns, pievieno sviestu - samaisa viendabīgā masā.
- Krēmu izkāš caur sietu, gadījumam, ja palikuši kunkuļi no olas.
- Trauku ar krēmu blīvi noklāj ar pārtikas plēvi tā, lai plēve skartu krēma virsmu, ja nē, veidosies krēma plēvīte.
- Liek atdzesēties.
- Gatavo pamatni - visas pamatnes sastāvdaļas sablenderē, veidojot drupačas.
- Tad masu no blendera izņem, ar rokām samīca mīklu.
- Masu blīvi liek, ar sviestu ietaukotā veidnē.
- Veidni liek saldētavā.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Veidni izņem no saldētavas, cep 15-20 minūtes.
- Pamatni pilnībā atdzesē.
- Uz atdzisušas pamatnes liek citrona krēmu, vienmērīgā slānī.
- Virsū liek zemenes un kivi.
- Jogurtu samaisa ar pūdercukuru un vaniļas ekstraktu - tā būs mērce, ko pasniedz, kopā ar tarti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!