Sastāvdaļas
- 500 g šampinjonu
- 250 g sviesta
- sāls
- smalkie pipari pēc garšas
- liellopu tauki pēc vajadzības
Pagatavošana
- Mazus, jaunus šampinjonus notīra, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs.
- Katliņā izkausē sviestu un atdala duļķes.
- Dzidru sviestu lej atpakaļ katliņā, liek sagrieztas sēnes, garšvielas, sāli, piparus un sautē, kamēr iztvaiko liekais ūdens (15 - 20 minūtes).
- Karstās sēnes cieši sapilda dezinficētā burkā, atdzesē un pārlej ar plānu kārtu liellopu tauku.
- Ļauj taukiem padzist un noslēdz ar vāciņu. Uzglabā aukstā vietā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!