Svētku torte ar „Mascarpone” siera krēmu

Svētku torte ar „Mascarpone” siera krēmu Foto: Svētku torte ar „Mascarpone” siera krēmu

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 100 g cukura
  • 125 g miltu
  • 2 ēdamkarote cietes
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Krēmam:

  • 250 g „Mascarpone” siera
  • 200 ml 35% saldā krējuma
  • 50 ml kafijas
  • 100 g šokolādes
  • 100 g pūdercukura
  • 3 ēdamkarotes ruma
  • 3 - 5 zemenes

Pagatavošana

  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pakāpeniski pievieno miltus un cieti, cepamo pulveri.
  2. Visu rūpīgi saputo viendabīgā masā un to ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  3. Liek cepties 190°C temperatūrā 35 minūtes.
  4. Kad biskvīts gatavs, atdzesē to un horizontāli sagriež to 4 daļās.
  5. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu vidēji stingrā masā, pievieno „Mascarpone” sieru, pūdercukuru, 1 ēdamkaroti ruma un kafiju.
  6. 50 g šokolādes saberž skaidiņās. Pamata biskvītu piesūcina ar 2 ēdamkarotēm ruma, 1 ēdamkaroti ūdens un 1 tējkaroti cukura.
  7. Tad pārklāj ar daļu krēmu un pārkaisa ar šokolādes skaidiņām. Liek pāri otro biskvītu un darbības atkārto.
  8. Trešo biskvītu pārklāj tikai ar krēmu, kā arī pārziež tortes malas.
  9. Ceturto biskvītu sasmalcina drupatās un dekorē ar tām tortes virsmu un malas.
  10. Atlikušo šokolādes daudzumu izkausē un kopā ar zemenēm dekorē tortes virsmu. 
  11. Ievieto torti ledusskapī uz 3 - 5 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes