Sastāvdaļas
- 300 g kartupeļu
- 2 olas
- 200 g vistas filejas
- 40 g konservētu zaļo zirnīšu
- 90 g sālītu gurķu
- 30 g majonēzes
- sāls pēc garšas
Rotāšanai:
- 1 iepakojums pārtikas krāsvielas (sarkana vai aveņu krāsa)
- 20 g vārītās desas
- 2 olīvas
Pagatavošana
- Kartupeļus kārtīgi nomazgā, liek katlā un vāra ar visu mizu - 20-25 minūtes.
- Vistas fileju noskalo, vāra vieglā sālsūdenī, kamēr gatava.
- Izvārītus kartupeļus atdzesē, novelk mizu, sagriež gabaliņos.
- Gatavu vistas gaļu sagriež gabaliņos.
- Olas cieti izvāra, atdzesē, noņem čaumalas, atdala dzeltenumus no baltumiem.
- Olu dzeltenumus sakapā, bet olu baltumus rupji sarīvē.
- Sālītos gurķus sagriež gabaliņos, mazliet mazākos, nekā kartupeļi un vistas gaļa.
- Konservētajiem zaļajiem zirnīšiem nolej šķidrumu.
- Visas salātu sastāvdaļas, izņemot olu baltumus liek dziļā bļodā, pievieno majonēzi, samaisa.
- Sāls ,iespējams, nebūs nepieciešama, jo sālītie gurķi ir pietiekami sāļi.
- Olu baltumiem pievieno dažas sarkanās vai aveņu pārtikas krāsvielas pilītes, uzmanīgi samaisa.
- Salātus liek lēzenā šķīvī, veido puslodi, ar rīvētajiem olu baltumiem noklāj salātus.
- No vārītās desas izgriež šņukuru, cūkas austiņas, astīti - dekorē salātus, olīvas būs actiņas.
- Šādus salātus var uzreiz pasniegt galdā, tiem nav nepieciešams laiks, lai ievilktos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!