Sastāvdaļas
- 1 pīle apmēram 2 kg
Marinādei:
- sāls
- rupji malti pipari
- rīvēta no viena apelsīna
Pildījumam:
- 2 āboli
- 1 bumbieris
- 150 g pekanriekstu
- sula no viena apelsīna
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sajauc sāli, piparus, rīvēto apelsīna miziņu un visu šo maisījumu ierīvē pīles ādiņu. Atstāj uz divām stundām lai iemarinējās.
- Gatavo pildījumu: ābolus, bumbierus nomizo un sagriež gabaliņos, pieber sakapātus pekanriekstus, sāli, piparus un pielej apelsīna sulu.
- Pildījumu liek pīlē, aizšuj ciet un liek uz paplātes. Pārklāj ar foliju.
- Paplātē ielej ūdeni, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160 °C temperatūrā 2,5 - 3 stundas.
- Apmēram 30 minūtes pirms cepšanas beigām foliju noņem un ļauj, lai pīles ādiņa apbrūnē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!