Svētku pīles cepetis

Svētku pīles cepetis Foto: Svētku pīles cepetis

Sastāvdaļas

  • 1 pīle apmēram 2 kg

Marinādei:

  • sāls
  • rupji malti pipari
  • rīvēta no viena apelsīna

Pildījumam:

  • 2 āboli
  • 1 bumbieris
  • 150 g pekanriekstu
  • sula no viena apelsīna
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sajauc sāli, piparus, rīvēto apelsīna miziņu un visu šo maisījumu ierīvē pīles ādiņu. Atstāj uz divām stundām lai iemarinējās.
  2. Gatavo pildījumu: ābolus, bumbierus nomizo un sagriež gabaliņos, pieber sakapātus pekanriekstus, sāli, piparus un pielej apelsīna sulu.
  3. Pildījumu liek pīlē, aizšuj ciet un liek uz paplātes. Pārklāj ar foliju.
  4. Paplātē ielej ūdeni, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160 °C temperatūrā 2,5 - 3 stundas.
  5. Apmēram 30 minūtes pirms cepšanas beigām foliju noņem un ļauj, lai pīles ādiņa apbrūnē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes