Sastāvdaļas
- 500 g miltu
- 250 g biezpiena
- 200 g cukura
- 200 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 2 olas
- 2,5 tējkarotes cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 1/2 tējkarotes malta kanēļa
- 1/2 tējkarotes malta kardamona
- 150 g rozīņu
- 75 g sukāžu
- 75 g žāvētu ķiršu
- 1 apelsīna miza
- 1 citrona miza
- 5 ēdamkarotes ruma vai konjaka
Ruletes virsmai:
- pūdercukurs
- 40-50 g sviesta
Pagatavošana
- No dotā produktu daudzuma sanāks 2 ruletes.
- Rozīnes, sukādes, žāvētos ķiršus aplej ar rumu vai konjaku un atstāj uz nakti - dažas reizes apmaisa.
- Sviestu sakuļ ar olām un biezpienu.
- Cepamo pulveri samaisa ar izsijātiem miltiem.
- Pievieno cukuru, sāli, garšvielas, rīvētu citrona un apelsīna miziņu.
- Sviesta un miltu maisījumus samaisa - samīca mīklu ar rokām.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj istabas temperatūrā uz 1 stundu.
- Pēc stundas mīklu sadala 2 daļās, liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, izveido 2 ruletes.
- Ruletes veido augstākas, jo cepoties tās paplašināsies.
- Rozīnes, žāvētos ķiršus un sukādes iespiež dziļāk mīklā, lai nepiedeg.
- Cep 180°C temperatūrā, 45 minūtes.
- Virsū, vēl karstām ruletēm, uzziež sviestu un bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.
- Ruletes griež šķēlēs tikai pilnīgi atdzisušas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!