Svaigu kāpostu un dzērveņu salāti

Svaigu kāpostu un dzērveņu salāti ziemas krājumiem Foto: Svaigu kāpostu un dzērveņu salāti

Sastāvdaļas

  • 800 g kāpostu
  • 200 g dzērveņu
  • 50 g burkānu
  • tējkarote ķimeņu

Marinādei:

  • 1 litrs ūdens
  • 40-50 g sāls
  • 50 g cukura
  • 4-6 ēdamkarotes 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Kāpostgalviņai noņem ārējās lapas un sagriež ar nazi sīkās, garās strēmelītēs vai saēvelē ar kāpostu ēveli.
  2. Pārkaisa ar sāli un cukuru, izmaisa un ļauj atsuloties, tad nospiež sīvo sulu.
  3. Burkānus notīra, nomazgā un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves.
  4. Dzērvenes izlasa un noskalo ūdenī.
  5. Bļodā visus dārzeņus sajauc kopā ar dzērvenēm, ķimenēm un cieši sapilda burkās.
  6. Sagatavotu marinādi pārlej salātiem. Uzliek novārītus metāla vāciņus vai nomazgātus plastmasas vāciņus un liek pasterizēt 80-85 °C temperatūra: 0,5 litru burkas – 15 minūtes, litra burkas – 20 minūtes, 3 litru burkas – 25 – 30 minūtes.
  7. Pēc tam, kā parasti, noslēdz un atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes