Sulīgi cūkgaļas veltnīši ar āboliem, papriku un ingveru

Sulīgi cūkgaļas veltnīši ar āboliem, papriku un ingveru Foto: Veltnīši ar āboliem, papriku un in

Sastāvdaļas

  • 500 g maltas cūkgaļas
  • sāls, melnie pipari pēc garšas
  • 2 auksti, vārīti kartupeļi
  • 1 ola
  • 100 g piena
  • 1 - 2 ēdamkarotes sviesta

Pildījumam:

  • 1 tējkarote svaiga ingvera
  • 1 ābols
  • 1 zaļā paprika

Pagatavošana

  1. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, sasmalcinātus vārītos kartupeļus, olu un pienu. Samīca mīklu.
  2. No mīklas izveido apmēram 22 x 32 cm lielu plāksni un sadala vienādos kvadrātos.
  3. Sarīvē ingveru un ābolu. Papriku noskalo. Izņem sēklas. Mīkstumu sasmalcina. Visu samaisa.
  4. Uz katras mīklas gabala platā joslā liek sagatavoto maisījumu. Ar mitram rokām satin veltnīšos.
  5. Pannā sakarsē taukvielas, līdz izzūd putas un tauki iegūst zeltainu krāsu. Veltnīšu cep uz vidējas uguns no visām pusēm, līdz tie gatavi.
  6. Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem un kartupeļu biezeni, kam pievienoti zaļie zirnīši un maurloki.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes