Sastāvdaļas
- 500 g maltas cūkgaļas
- sāls, melnie pipari pēc garšas
- 2 auksti, vārīti kartupeļi
- 1 ola
- 100 g piena
- 1 - 2 ēdamkarotes sviesta
Pildījumam:
- 1 tējkarote svaiga ingvera
- 1 ābols
- 1 zaļā paprika
Pagatavošana
- Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, sasmalcinātus vārītos kartupeļus, olu un pienu. Samīca mīklu.
- No mīklas izveido apmēram 22 x 32 cm lielu plāksni un sadala vienādos kvadrātos.
- Sarīvē ingveru un ābolu. Papriku noskalo. Izņem sēklas. Mīkstumu sasmalcina. Visu samaisa.
- Uz katras mīklas gabala platā joslā liek sagatavoto maisījumu. Ar mitram rokām satin veltnīšos.
- Pannā sakarsē taukvielas, līdz izzūd putas un tauki iegūst zeltainu krāsu. Veltnīšu cep uz vidējas uguns no visām pusēm, līdz tie gatavi.
- Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem un kartupeļu biezeni, kam pievienoti zaļie zirnīši un maurloki.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!