Sulīgais cūkgaļas cepetis

Sulīgais cūkgaļas cepetis Foto: Sulīgais cūkgaļas cepetis

Sastāvdaļas

  • 800-900 g cūkgaļas
  • 2-3 tējkarotes sāls
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 2 lauru lapas
  • 1 l ūdens

Pagatavošana

  1. Verdošā ūdenī ber sāli, piparus, garšvielas, lauru lapas - kārtīgi samaisa un pilnībā atdzesē.
  2. Cūkgaļu liek ūdenī, trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 4-5 stundām, vai labāk, uz nakti.
  3. Marinēto gaļu nosusina, vēlreiz sapiparo, apsāla, uzber garšvielas.
  4. Gaļā izveido iegriezumus, kuros sabāž ķiplokus.
  5. Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
  6. Gaļu liek cepeša maisiņā, virsū liek lauru lapas, kas izņemtas no marinādes.
  7. Cepeša maisiņu aiztaisa, izveido tajā iegriezumus.
  8. Cep 1 stundu, pēc stundas, cepeša maisiņa virsmu nogriež un gaļu vēl pacep, lai tā apbrūnē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes