Sulīgais cūkgaļas cepetis

Sulīgais cūkgaļas cepetis Foto: Sulīgais cūkgaļas cepetis

Sastāvdaļas

 ● 800-900 g cūkgaļas
 ● 2-3 tējkarotes sāls
 ● 2-3 ķiploka daiviņas
 ● 2 lauru lapas
 ● 1 l ūdens

Pagatavošana

  1. Verdošā ūdenī ber sāli, piparus, garšvielas, lauru lapas - kārtīgi samaisa un pilnībā atdzesē.
  2. Cūkgaļu liek ūdenī, trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 4-5 stundām, vai labāk, uz nakti.
  3. Marinēto gaļu nosusina, vēlreiz sapiparo, apsāla, uzber garšvielas.
  4. Gaļā izveido iegriezumus, kuros sabāž ķiplokus.
  5. Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
  6. Gaļu liek cepeša maisiņā, virsū liek lauru lapas, kas izņemtas no marinādes.
  7. Cepeša maisiņu aiztaisa, izveido tajā iegriezumus.
  8. Cep 1 stundu, pēc stundas, cepeša maisiņa virsmu nogriež un gaļu vēl pacep, lai tā apbrūnē.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes