Sulīga un garda rabarbermaize

Sulīga un garda rabarbermaize Foto: Sulīga un garda rabarbermaize

Sastāvdaļas

  • 400 g rabarberu
  • 4 olas
  • 200 g cukura
  • 130 g miltu
  • 3 - 4 ēdamkarotes saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote liķiera (pēc garšas)
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Nomizotus rabarberus sagriež gabaliņos. Pārkaisa ar vienu ēdamkaroti cukura.
  2. Olām atdala dzeltenumu no baltuma, dzeltenumus kopā ar 100 gramiem cukura, vaniļas cukura un sāli saputo gaišās putas.
  3. Iesijā miltus, iemaisa krējumu un liķieri.
  4. Olu baltumus ar atlikušo cukuru saputo stingrās pūtas un iecilā mīklā.
  5. Pusi rabarberu liek ietaukota veidnē. Virsū lej mīklu un tai pa virsu liek atlikušos rabarberus.
  6. Cep sakarsēta cepeškrāsnī 180°C 35 - 45 minūtes.
  7. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes