Suflē torte

Suflē torte Foto: Suflē torte

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 3 olas
  • 100 g cukura
  • 100 g miltu
  • sviests

Suflē:

  1. 5 olu baltumi
  2. 25 g želantīna
  3. 200 g iebiezināta piena
  4. 100 g sviesta
  5. 50 g cukura
  6. vaniļas cukurs

Pagatavošana

  1. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni uz 20 minūtēm. 
  2. Kad tas uzbriedis, sajauc ar 1/2 cukura un liek uz uguns. Karsē tik ilgi, kamēr želatīns izkusis. Atdzesē.
  3. Olas puto ar cukuru 5 minūtes. Miltus izsijā un pievieno olām un labi samaisa.
  4. Tortes formu iesmērē ar sviestu, lej mīklu un cep 180°C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
  5. Biskvīta gatavību pārbauda ar kociņu.
  6. Atdzesē un sagriež 2 daļās.
  7. Gatavo suflē. Olu baltumus puto 5 minūtes, pievieno cukuru un vaniļas cukuru.
  8. Mīkstu sviestu saputo ar iebiezināto pienu līdz vienmērīgai konsistencei.
  9. Pie olu baltumiem pievieno želatīnu un sviestu. Visu samaisa ar mikseri.
  10. Uz pirmās biskvīta kārtas liek suflē un pa virsu liek otru biskvīta kārtu.
  11. Liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
  12. Gatavu torti var pārklāt ar šokolādi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes