Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 3 olas
- 100 g cukura
- 100 g miltu
- sviests
Suflē:
- 5 olu baltumi
- 25 g želantīna
- 200 g iebiezināta piena
- 100 g sviesta
- 50 g cukura
- vaniļas cukurs
Pagatavošana
- Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni uz 20 minūtēm.
- Kad tas uzbriedis, sajauc ar 1/2 cukura un liek uz uguns. Karsē tik ilgi, kamēr želatīns izkusis. Atdzesē.
- Olas puto ar cukuru 5 minūtes. Miltus izsijā un pievieno olām un labi samaisa.
- Tortes formu iesmērē ar sviestu, lej mīklu un cep 180°C temperatūrā 25 - 30 minūtes.
- Biskvīta gatavību pārbauda ar kociņu.
- Atdzesē un sagriež 2 daļās.
- Gatavo suflē. Olu baltumus puto 5 minūtes, pievieno cukuru un vaniļas cukuru.
- Mīkstu sviestu saputo ar iebiezināto pienu līdz vienmērīgai konsistencei.
- Pie olu baltumiem pievieno želatīnu un sviestu. Visu samaisa ar mikseri.
- Uz pirmās biskvīta kārtas liek suflē un pa virsu liek otru biskvīta kārtu.
- Liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
- Gatavu torti var pārklāt ar šokolādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!