Stromboli - pica-rulete

Stromboli - pica-rulete Foto: Stromboli - pica-rulete

Sastāvdaļas

  • 1 tase tomātu mērces
  • 1,5 tases Mocarellas siera
  • 9 salami šķēlītes
  • 7 šķiņķa šķēlītes
  • 1 ola
  • oregano
Mīklai:
  • 1 tase silta ūdens
  • 2,1/4 tējkarotes sausā rauga
  • 1 ēdamkarote medus vai cukura
  • 2 tējkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 tases miltu

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - silto ūdeni samaisa ar raugu un tējkaroti cukura.
  2. Maisījumam pievieno sāli, olīveļļu, ar mikseri samaisa mīklu, maisa 15-20 minūtes.
  3. Tad mīklu liek, ar augu eļļu ietaukotā bļodā, uzklāj dvieli, atstāj rūgt 1-1,5 stundas. 
  4. Kad mīkla uzrūgusi, pusi mīklas izrullē 25x40 cm lielā plāksnē. 
  5. Izrullētajai mīklai uzklāj tomātu mērci, no malām atstājot, 6-7 cm brīvus. 
  6. Tomātu mērcei uzkaisa daļu rīvēta Mocarellas siera, izkārto šķiņķi, salami, ar sakultu olu noklāj brīvās mīklas maliņas. 
  7. Noziestās, šaurās mīklas maliņas noloka, satin ruleti, liek to veidnē.
  8. Ruleti noziež ar sakultu olu, uzkaisa atlikušo Mocarellas sieru, iegriež šķērsām iegriezumus, ik pa 4-5 centimetriem. 
  9. Pārkaisa ar oregano. 
  10. Cep 240-250°C temperatūrā, 10-12 minūtes.
  11. No otras mīklas puses cep vēl vienu stromboli. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes