Sastāvdaļas
- 500 - 600 g sēņu
- 500 ml ūdens
- 1/2 ēdamkarotes sāls
- 1 tējkarote 9% etiķa
Pagatavošana
- Nepāraugušas baravikas, apšu bekas vai atmatenes vāra sālsūdenī.
- Tad sēnes ar putu karoti izņem no katla un verdošas steidzīgi sapilda dezinficēta burkā, kura ieliets etiķis, pārlej ar to pašu verdošo sēņu novārījumu tā, lai sēnes būtu apņemtas ar šķidrumu.
- Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, to mazliet aizvāko.
- Sagatavotu burku liek līdz 70°C temperatūrā uzkarsētā ūdenī un sterilizē, 0,5 litra burku - 45 minūtes, litra burku - 60 minūtes.
- Pēc sterilizēšanas burku ātri aizvāko un atdzesē istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!