Sterilizētas marinētas sēnes

Sterilizētas marinētas sēnes Foto: Sterilizētas marinētas sēnes

Sastāvdaļas

  • 2.2 kg novārītu sēņu

Marinādei:

  • 600 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1/2 ēdamkarotes cukura
  • 6 smaržīgie pipari
  • 6 krustnagliņas
  • 5 lauru lapas
  • 2 kanēļa miziņas
  • 8 melno piparu graudiņu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 0.15 - 0.2 l 9% etiķa

Pagatavošana

  1. Sēnes nomazgā aukstā ūdenī un iepilda dezinficētā burkā, pārlej ar sagatavotu aukstu marinādi.
  2. Gatavo marinādi - katliņā ielej ūdeni, ieliek garšvielas un vāra 5 - 8 minūtes. Beigās pievieno sali, cukuru, ķiplokus un etiķi.
  3. Atdzisušu marinādi izkāš caur sietiņu un aukstu pārlej sēnēm.
  4. Burkai uzliek dezinficētu vāciņu, viegli aizvāko un sterilizē 100°C temperatūrā; 0.5 l burkas - 30 minūtes, litra burkas - 40 minūtes un 3 l burkas - 50 minūtes.
  5. Pēc sterilizēšanas burkas aizvāko un atdzesē istabas temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes