Sastāvdaļas
- 2.2 kg novārītu sēņu
Marinādei:
- 600 ml ūdens
- 1 ēdamkarote sāls
- 1/2 ēdamkarotes cukura
- 6 smaržīgie pipari
- 6 krustnagliņas
- 5 lauru lapas
- 2 kanēļa miziņas
- 8 melno piparu graudiņu
- 2 ķiploka daiviņas
- 0.15 - 0.2 l 9% etiķa
Pagatavošana
- Sēnes nomazgā aukstā ūdenī un iepilda dezinficētā burkā, pārlej ar sagatavotu aukstu marinādi.
- Gatavo marinādi - katliņā ielej ūdeni, ieliek garšvielas un vāra 5 - 8 minūtes. Beigās pievieno sali, cukuru, ķiplokus un etiķi.
- Atdzisušu marinādi izkāš caur sietiņu un aukstu pārlej sēnēm.
- Burkai uzliek dezinficētu vāciņu, viegli aizvāko un sterilizē 100°C temperatūrā; 0.5 l burkas - 30 minūtes, litra burkas - 40 minūtes un 3 l burkas - 50 minūtes.
- Pēc sterilizēšanas burkas aizvāko un atdzesē istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!