Spoguļglazūra tortēm un kūkām

Spoguļglazūra tortēm un kūkām Foto: Spoguļglazūra tortēm un kūkām

Sastāvdaļas

  • 12 g želatīna
  • 150 g cukura
  • 75 g ūdens
  • 150 glikozes sīrupa vai kukurūzas sīrupa
  • 150 g baltās šokolādes
  • 100 g iebiezinātā piena
  • pārtikas krāsvielas

Pagatavošana

  1. Želatīnu aplej ar ūdeni. 
  2. Katlā samaisa cukuru, ūdeni, glikozes vai kukurūzas sīrupu.  
  3. Katlu liek uz uguns un karsē, kamēr cukurs ir izkusis, pievieno nosusinātu želatīnu un samaisa. 
  4. Balto šokolādi izkausē karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. 
  5. Šokolādes masā lej iebiezināto pienu, uzmanīgi, tievā strūkliņā, lej želatīna masu, samaisa. 
  6. Maisījumam pievieno pārtikas krāsvielas.
  7. Masu samaisa ar blenderi, svarīgi, lai neveidotos burbuļi - blenderis jātur gandrīz vertikāli un nedrīkst to pacelt augstu, lai tas neizceļas no masas. 
  8. Pareizi pagatavotā glazūrā Jūs redzēsiet savu atspulgu - jo tumšāka glazūra, jo labāks atspulgs. 
  9. Ja tomēr ir nedaudz burbuļu, glazūru lej caur smalku sietu, var divreiz izliet.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes