Sastāvdaļas
- 1 liels, smalki sagriezts sīpols
- 4 smalki sagriezti sīpolloki
- 1 nomizots un sagriezts burkāns
- 200 g svaigās šķēlēs sagrieztas sēnes
- 100 g risoto (Arborio) rīsu
- ūdens
- 500 ml olīveļļas
- 500 g svaigu sagrieztu spinātu
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Uzkarsē eļļu DELIMANO katliņā (katliņam uzkarstot, termosensors kļūs sarkans), ielieciet tajā smalki sagrieztos sīpolus, lociņus, burkānus, sēnes un cepiet visu vidējā temperatūrā līdz tie kļūst nedaudz mīksti.
- Noskalojiet rīsus caurdurī, tad pievienojiet tos dārzeņiem un cepiet 2 minūtes nepārtraukti maisot, tad ielejiet pietiekoši ūdens un nosedziet ar vāku.
- Uzlieciet katlam DELIMANO Purex stikla vāku, samaziniet temperatūru un turpiniet gatavot.
- Ik pa laika pārbaudiet un pēc vajadzības pielejiet nedaudz ūdens, vāriet līdz rīsi ir kļuvuši viendabīgi.
- Beigās pievienojiet spinātus, pieberiet sāli, piparus un gatavojiet zem vāka līdz spināti paliek mīksti. Pasniedz karstu.
- Risoto var pagatavot izmantojot dažādus dārzeņus, gaļu, zivis, jūras veltes un pākšaugus, kā arī var izmantot dažādus vīnus un sierus.
Recepte tapusi sadarbībā ar DELIMANO
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!