Spinātu un sēņu risoto

Spinātu un sēņu risoto Foto: Spinātu un sēņu risoto

Sastāvdaļas

  • 1 liels, smalki sagriezts sīpols
  • 4 smalki sagriezti sīpolloki
  • 1 nomizots un sagriezts burkāns
  • 200 g svaigās šķēlēs sagrieztas sēnes
  • 100 g risoto (Arborio) rīsu
  • ūdens
  • 500 ml olīveļļas
  • 500 g svaigu sagrieztu spinātu
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Uzkarsē eļļu DELIMANO katliņā (katliņam uzkarstot, termosensors kļūs sarkans), ielieciet tajā smalki sagrieztos sīpolus, lociņus, burkānus, sēnes un cepiet visu vidējā temperatūrā līdz tie kļūst nedaudz mīksti.
  2. Noskalojiet rīsus caurdurī, tad pievienojiet tos dārzeņiem un cepiet 2 minūtes nepārtraukti maisot, tad ielejiet pietiekoši ūdens un nosedziet ar vāku.
  3. Uzlieciet katlam DELIMANO Purex stikla vāku, samaziniet temperatūru un turpiniet gatavot.
  4. Ik pa laika pārbaudiet un pēc vajadzības pielejiet nedaudz ūdens, vāriet līdz rīsi ir kļuvuši viendabīgi.
  5. Beigās pievienojiet spinātus, pieberiet sāli, piparus un gatavojiet zem vāka līdz spināti paliek mīksti. Pasniedz karstu.
  • Risoto var pagatavot izmantojot dažādus dārzeņus, gaļu, zivis, jūras veltes un pākšaugus, kā arī var izmantot dažādus vīnus un sierus.

Recepte tapusi sadarbībā ar DELIMANO

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes