Sastāvdaļas
- 15 kg speķa
- 1 kg sāls
Pagatavošana
- No gaļas atdalīto speķi (bez ādas) pirms sālīšanas labi atdzesē. Tīrā kastē, kurai nav nekāda aromāta, ieklāj blīvu papīru (vislabāk pergamenta) tā, lai ar tā malām varētu pārsegt ielikto speķi.
- Kasti uzliek uz divām malkas šķilām vai cita paaugstinājuma.
- Uz papīra uzkaisa plānu kārtu sāls.
- Speķa gabalus no visām pusēm ieberzē ar sāli un liek kārtām kastē, katru kārtu vēlreiz pārkaisot ar sāli.
- Ar sāli piepilda arī visas spraugas.
- Kad pēdējā kārta pārkaisīta ar sāli, pārklāj papīru, uzliek vāku ar slogu un tur aukstā vietā. Pēc 2-3 nedēļām speķis ir lietojams.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!