Speķa sālīšana

Speķa sālīšana Foto: Speķa sālīšana

Sastāvdaļas

  • 15 kg speķa
  • 1 kg sāls

Pagatavošana

  1. No gaļas atdalīto speķi (bez ādas) pirms sālīšanas labi atdzesē. Tīrā kastē, kurai nav nekāda aromāta, ieklāj blīvu papīru (vislabāk pergamenta) tā, lai ar tā malām varētu pārsegt ielikto speķi.
  2. Kasti uzliek uz divām malkas šķilām vai cita paaugstinājuma.
  3. Uz papīra uzkaisa plānu kārtu sāls.
  4. Speķa gabalus no visām pusēm ieberzē ar sāli un liek kārtām kastē, katru kārtu vēlreiz pārkaisot ar sāli.
  5. Ar sāli piepilda arī visas spraugas.
  6. Kad pēdējā kārta pārkaisīta ar sāli, pārklāj papīru, uzliek vāku ar slogu un tur aukstā vietā. Pēc 2-3 nedēļām speķis ir lietojams.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes