Sparģeļu sautējums

Sparģeļu sautējums Foto: Sparģeļu sautējums

Sastāvdaļas

  • 500 g sparģeļu
  • 1/4 l ūdens
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 5 ēdamkarotes piena
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • cukurs
  • 1 olas dzeltenums
  • garšvielas
  • sāls

Pagatavošana

  1. Sparģeļus nomazgā, nomizo un sagriež pirkta garuma gabaliņos.
  2. Liek verdoša sālsūdenī un vāra 20 minūtes.
  3. Kad sparģeļi gatavi, tos saliek sietā un notecina.
  4. Katliņā izkausē sviestu un viegli apbrūnina miltus.
  5. Pielej sparģeļu buljonu, 3 ēdamkarotes piena un uzkarsē.
  6. Pieliek citrona sulu un šķipsniņu cukura.
  7. Katliņu noņem no uguns.
  8. Olas dzeltenumu sajauc ar atlikušo pienu un pievieno mērcei.
  9. Mērcē saliek novārītos sparģeļus un ļauj 5 minūtes ievilkties.
  10. Pēc garšas pievieno garšvielas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes