Sastāvdaļas
- 500 g sparģeļu
- 1/4 l ūdens
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 ēdamkarotes miltu
- 5 ēdamkarotes piena
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- cukurs
- 1 olas dzeltenums
- garšvielas
- sāls
Pagatavošana
- Sparģeļus nomazgā, nomizo un sagriež pirkta garuma gabaliņos.
- Liek verdoša sālsūdenī un vāra 20 minūtes.
- Kad sparģeļi gatavi, tos saliek sietā un notecina.
- Katliņā izkausē sviestu un viegli apbrūnina miltus.
- Pielej sparģeļu buljonu, 3 ēdamkarotes piena un uzkarsē.
- Pieliek citrona sulu un šķipsniņu cukura.
- Katliņu noņem no uguns.
- Olas dzeltenumu sajauc ar atlikušo pienu un pievieno mērcei.
- Mērcē saliek novārītos sparģeļus un ļauj 5 minūtes ievilkties.
- Pēc garšas pievieno garšvielas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!