Sastāvdaļas
- 400 g sparģeļu
- 1 ēdamkarote sviesta
- sāls, pipari
- 350 g biskvīta mīklas plākšņu
- 120 g Čedaras siera
- 2 ēdamkarotes sīki sakapātu pētersīļu
- 1 sakults olas dzeltenums
Pagatavošana
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°C temperatūrai, ietauko plāti.
- Nomizo sparģeļus, vāra sālsūdenī 5-10 minūtes, lai tie kļūst kraukšķīgi bet vidū mīksti.
- Notecina un rupji sakapā.
- Sparģeļus sautē sviestā uz nelielas uguns 5 minūtes, apkaisa ar sāli un pipariem.
- Mīklu izveltnē taisnstūros (nedaudz atstāj rotāšanai).
- Sparģeļus kopā ar sieru un pētersīļiem pilda vidū.
- Mīklas malas apziež ar olas dzeltenumu, mīklu pārloka pāri pildījumam un saspiež malas cieši kopā.
- Ar locījuma vietu uz leju liek uz plāts.
- Apziež ar atlikušo dzeltenumu.
- Rotā ar atlikušajiem pētersīļiem.
- Cep 25-30 minūtes, līdz pīrāgs kļūst zeltaini brūns. Pasniedz siltu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!