Spāņu bulciņas

Spāņu bulciņas Foto: Spāņu bulciņas

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 600 g miltu
  • 2 tējkarotes sausā rauga 
  • 1 tējkarote sāls
  • 100 g cukura 
  • 2 olas 
  • 4 ēdamkarotes augu eļļas
Atsevišķi: 
  • 150 g ļoti mīksta sviesta 
  • pildījums pēc garšas
  • pūdercukurs 

Pagatavošana

  1. No mīklas sastāvdaļām samīca mīklu, mīca vismaz 10 minūtes.
  2. Lielu bļodu ieziež ar augu eļļu, liek tajā mīklu, tās virsmu arī noziež ar augu eļļu, noliek siltā vietā.
  3. Mīklu sadala gabalos, izveido bumbiņas.
  4. Darba virsmu mazliet noziež ar sviestu.
  5. Bumbiņas izstiepj garenas, vidū liek pildījumu pēc garšas, satin ruleti, bet ruleti satin gliemezītī.
  6. Šādus gliemezīšus liek veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, bulciņu virsmu mazliet noklāj ar sviestu.
  7. Bulciņas atstāj uzrūgt 20 minūtes. 
  8. Cep 180°C temperatūrā, kamēr bulciņas apbrūnē.
  9. Karstas bulciņas pārkaisa ar pūdercukuru, atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes