Sastāvdaļas
- 200 g spageti
- ūdens
- sāls
Mērcei:
- 400-600 g jauktās maltās gaļas
- 2 sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 3-4 tomāti
- svaigs baziliks, pētersīļi
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Gatavo mērci - tomātus noskalo, blanšē, novelk miziņu.
- Blanšētos tomātus sarīvē vai sablenderē.
- Sīpolus sakapā.
- Ķiplokus sakapā.
- Zaļumus noskalo, nosusina, sakapā.
- Sakarsētā pannā, olīveļļā cep sīpolus un pusi ķiploku - 2-3 minūtes.
- Pievieno malto gaļu, ik pa brīdim maisot, cep 5 minūtes.
- Pievieno sasmalcinātos tomātus, sāli, piparus - samaisa, uzliek pannai vāku, sutina uz lēnas uguns, 7-10 minūtes.
- Uguni izslēdz, pievieno zaļumus, atlikušos ķiplokus, samaisa, uzliek pannai vāku.
- Katlā, verdošā sālsūdenī vāra spageti - 8-10 minūtes, gatavus notecina caurdurī.
- Spageti liek pannā, kārtīgi samaisa.
- Pasniedz, bagātīgi pārkaisītus ar rīvētu sieru un svaigiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!