Spageti Karbonara

Spageti Karbonara Foto: Spageti Karbonara

Sastāvdaļas

  • 450 g spageti
  • 80 g Pecorino Romano siera
  • 80 g Parmas siera
  • 1 ola
  • 200 g liellopu gaļas
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 150 ml sausa baltvīna
  • sāls pēc garšas 
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • pētersīļi pēc garšas

Pagatavošana

  1. Spageti izvāra sālsūdenī.
  2. Pecorino Romano sieru un Parmas sieru sarīvē, sierus samaisa kopā. 
  3. Sieru maisījumu samaisa ar olu, noliek malā.
  4. Olīveļļu uzkarsē lielā pannā uz vidējas uguns, liek gabaliņos sagrieztu liellopu gaļu, maisot cep 5 minūtes.
  5. Pievieno sakapātus ķiplokus un turpina cept 1 minūti.
  6. Ja uz pannas parādās daudz tauku, tos nolej.
  7. Pielej baltvīnu un sautē, kamēr puse vīna ir iztvaikojusi.
  8. Spageti samaisa ar sieru un olas maisījumu.
  9. Makaronus liek pannā pie gaļas, kārtīgi samaisa, uzber sāli, piparus.
  10. Rotā ar pētersīļiem un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes