Sastāvdaļas
- 200 g spageti
- 100 g siera
- 200 g šķiņķa
- 2 tomāti
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- augu eļļa, garšvielas
- 1 glāze piena
- 1 ēdamkarote miltu
- 30 g sviesta
- sāls
Pagatavošana
- Makaronus izvāra, liek ietaukotā veidnē.
- Augu eļļā cep sagrieztu sīpolu, sakapātus ķiplokus, pievieno sagrieztus tomātus, garšvielas, sāli, piparus.
- Uzliekot vāku, sautē, kamēr tomāti ir mīksti.
- Tomātu mērci uzklāj makaroniem.
- Virsū liek ceptu šķiņķi.
- Citā pannā gatavo Bešamela mērci - miltus apbrūnina sviestā, pielej pienu, pieber sāli, maisot karsē, kamēr sabiezē.
- Bešamela mērci pārlej makaroniem, uzrīvē sieru, cep 200°C temperatūrā, kamēr siers izkūst.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!