Spageti ar šķiņķi divu veidu mērcēs

Spageti ar šķiņķi divu veidu mērcēs Foto: Spageti ar šķiņķi divu veidu mērcēs

Sastāvdaļas

  • 200 g spageti
  • 100 g siera
  • 200 g šķiņķa
  • 2 tomāti
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • augu eļļa, garšvielas
  • 1 glāze piena
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 30 g sviesta
  • sāls

Pagatavošana

  1. Makaronus izvāra, liek ietaukotā veidnē.
  2. Augu eļļā cep sagrieztu sīpolu, sakapātus ķiplokus, pievieno sagrieztus tomātus, garšvielas, sāli, piparus.
  3. Uzliekot vāku, sautē, kamēr tomāti ir mīksti.
  4. Tomātu mērci uzklāj makaroniem.
  5. Virsū liek ceptu šķiņķi.
  6. Citā pannā gatavo Bešamela mērci - miltus apbrūnina sviestā, pielej pienu, pieber sāli, maisot karsē, kamēr sabiezē.
  7. Bešamela mērci pārlej makaroniem, uzrīvē sieru, cep 200°C temperatūrā, kamēr siers izkūst.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes