Soļanka ar sirdi un šķiņķi

Soļanka ar sirdi un šķiņķi Foto: Soļanka ar sirdi un šķiņķi

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg liesas krūtiņas
  • 500 g liellopu siržu
  • 100 g šķiņķa
  • 5 mednieku desiņas
  • 4 sālīti gurķi
  • 2 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 1/2 glāzes gurķu sālījuma
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 1 ēdamkarote kausēta sviesta
  • malti melnie pipari
  • sāls
  • olīvas
  • citrons

Pagatavošana

  1. Krūtiņu liek katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāra, nosmeļ putas.
  2. 1 sīpolu un burkānu sagriež, liek katlā, vāra 1,5 stundas, uz lēnas uguns.
  3. Buljonu izkāš, noņem gaļu no kauliem, sagriež gabaliņos.
  4. Mednieku desiņas sagriež šķēlītēs, šķiņķi sagriež mazos gabaliņos.
  5. Šķiņķi liek sakarsētā pannā, taukus izcep, pievieno otro sīpolu, kas sagriezts sīkos gabaliņos, 10 minūtes cep.
  6. Sirdīm izņem visas plēves un asinsvadus, sagriež gabaliņos.
  7. Sagrieztos siržu gabaliņus pievieno sīpolam, cep, kamēr parādās garoziņa.
  8. Visu no pannas pārliek verdošā buljonā, vāra 30 minūtes, uz lēnas uguns.
  9. Gurķus sīki sagriež.
  10. Sagrieztās mednieku desiņas liek pannā, apcep izkausētā sviestā, pievieno sagrieztos gurķus, tomātu pastu, gurķu sālījumu, visu uzvāra.
  11. Visu pārliek katlā, pieber sāli, piparus, vāra 15 minūtes, katlam uzliekot vāku.
  12. Soļanku pasniedz ar skābo krējumu, sakapātiem zaļumiem, olīvām un citrona šķēlīti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes