Sastāvdaļas
- 1,5 kg liesas krūtiņas
- 500 g liellopu siržu
- 100 g šķiņķa
- 5 mednieku desiņas
- 4 sālīti gurķi
- 2 sīpoli
- 1 burkāns
- 1/2 glāzes gurķu sālījuma
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 1 ēdamkarote kausēta sviesta
- malti melnie pipari
- sāls
- olīvas
- citrons
Pagatavošana
- Krūtiņu liek katlā, pārlej ar ūdeni, uzvāra, nosmeļ putas.
- 1 sīpolu un burkānu sagriež, liek katlā, vāra 1,5 stundas, uz lēnas uguns.
- Buljonu izkāš, noņem gaļu no kauliem, sagriež gabaliņos.
- Mednieku desiņas sagriež šķēlītēs, šķiņķi sagriež mazos gabaliņos.
- Šķiņķi liek sakarsētā pannā, taukus izcep, pievieno otro sīpolu, kas sagriezts sīkos gabaliņos, 10 minūtes cep.
- Sirdīm izņem visas plēves un asinsvadus, sagriež gabaliņos.
- Sagrieztos siržu gabaliņus pievieno sīpolam, cep, kamēr parādās garoziņa.
- Visu no pannas pārliek verdošā buljonā, vāra 30 minūtes, uz lēnas uguns.
- Gurķus sīki sagriež.
- Sagrieztās mednieku desiņas liek pannā, apcep izkausētā sviestā, pievieno sagrieztos gurķus, tomātu pastu, gurķu sālījumu, visu uzvāra.
- Visu pārliek katlā, pieber sāli, piparus, vāra 15 minūtes, katlam uzliekot vāku.
- Soļanku pasniedz ar skābo krējumu, sakapātiem zaļumiem, olīvām un citrona šķēlīti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!