Sastāvdaļas
- 200 g kūpinātas vistas gaļas
- 12 olīvas bez kauliņiem
- 4 cīsiņi
- 2 sālīti gurķi
- 2 sardeles
- 1 citrons
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 4 ēdamkarotes kaperu
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
Pagatavošana
- Salmiņos sagriež burkānu un sīpolu, kopā apcep augu eļļā, pievienojot tomātu pastu, cep, kamēr mīksti.
- Gurķus sagriež gabaliņos, bez taukvielām apcep, kamēr iztvaiko šķidrums.
- Cīsiņus un sardeles sagriež šķēlītēs.
- Citronu sagriež šķēlītēs, gabaliņos sagriež vistas gaļu.
- Vistas gaļu liek katlā, pārlej ar 3 litriem ūdens, 20 minūtes vāra.
- Buljonā liek pārējos gaļas produktus, dārzeņus, olīvas, vāra 15 minūtes, pieber sāli, piparus.
- Soļanku lej šķīvjos, katrā šķīvī liek kaperus, citrona šķēlīti, skābo krējumu, pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!