Šokolādes-zemeņu torte

Šokolādes-zemeņu torte Foto: Šokolādes-zemeņu torte

Sastāvdaļas

  • 300 g piena šokolādes (ja vēlas, var izmantot tumšo šokolādi)
  • 250 g sviesta
  • 5 olas
  • 2,5 glāzes cukura
  • 100 g kartupeļu cietes
  • 1,5 glāzes zemeņu
  • 100 g zemeņu džema
  • 150 g tumšās šokolādes

Pagatavošana

  1. 150 g tumšās šokolādes izkausē karsta ūdens peldē - atdzesē.
  2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, olu baltumus sakuļ ar 1/2 glāzes cukura.
  3. Gatavo mīklu - mīkstu sviestu sakuļ ar 1/2 glāzes cukura.
  4. Pievieno olu dzeltenumus, izkausēto šokolādi - sakuļ.
  5. Pievieno sakulto olu baltumu masu, kartupeļu cieti - sakuļ.
  6. Mīklu liek ietaukotā veidnē, kas pārkaisīta ar miltiem - cep 160°C temperatūrā, 50 minūtes.
  7. Gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs!
  8. Gatavu biskvītu sagriež 2 daļās.
  9. Zemenes noskalo, nosusina, sagriež.
  10. Zemeņu džemu izkausē karsta ūdens peldē. 
  11. Vienu biskvītu noklāj ar izkausēto zemeņu džemu, izkārto sagrieztās zemenes.
  12. Virsū liek otru biskvītu, mazliet piespiež.
  13. Torti pārlej ar glazūru.
  14. Gatavo glazūru - 1/2 glāzes cukura un 1/2 glāzes ūdens uzvāra, pievieno piena šokolādi, kad tā ir izkususi, noņem no uguns.
  15. Visu laiku maisa, nedrīkst ļaut uzvārīties.
  16. Masu atdzesē, kamēr tā, kļūst mazliet staipīga, pārlej torti vairākos piegājienos:
  17. Pārlej vienu reizi, liek ledusskapī, tad pārlej otru reizi, atkal liek ledusskapī, šādi rīkojas 2-3 reizes.
  18. Uz virsējā biskvīta, ja vēlas, var izkārtot zemenes, un tad pārliet ar glazūru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes